siemka:D
mam głupie pytanie dotyczące brania leków. Tak po ludzku jakby ktos powiedzial jak dzialaja ssri i benzo. Bo sobie wkrecam, ze jak sie jest na lekach to sie jest troszke innym czlowiekiem, w tym sensie ze bez leków np kiedys nie bylbym w stanie wyjsc z domu albo cos w tym stylu a dzieki nim moglem.
wiem, ze to pytanie to zapewne kolejny natręt, bo powiedzialem sobie, ze dam sobie rok na zmaganie sie z nerwica a jak mi sie nie uda bo stanie sie cos gorszego jakies natrectwa wieksze czy cos to wroce do lekow a ze sie boje wrocic do lekow( sztuczna odwaga itp itd) to stad te mysli i pytania.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
leki leki leki
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Leki zagłuszają objawy nerwicy jeśli są dobrze dobrane
inaczej mowiac pomagaja przetrwac zły okres. a benzo nie jest do brania jak ssri ze bierzesz codziennie rano benzo sie bierze doraznie.
Moim zdaniem leki to ostatecznosc.

Moim zdaniem leki to ostatecznosc.

- Ciasteczko
- Administrator
Nie jest się innym człowiekiem, ale ma się ustabilizowany nastrój, dzięki czemu można pracować nad swoim myśleniem, bez poczucia, że na pokładzie szaleje sztorm.
ssri zajmują się zwrotnym wychwytywaniem serotoniny(neuroprzekaźnika), tzn. że normalnie w komórkach nerwowych serotonina w części ulega zatraceniu w pewnym momencie, a ssri ją wychwytują i zawracają jej bieg, wzmacniając "sygnał" przekaźników w mózgu. Tym samym poprawia się nastrój. Ale na pewno nie robi z Ciebie innego człowieka. 

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.