Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Leki a amnezja
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiem ze to moze wydawac sie dosc glupie ale ciagle meczy mnie przeswiadczenie ze psychotropy moga w jakis sposob spowodowac utrate pamieci. Czy jest to mozliwe? Nie chodzi mi tutaj o nieumiejetnosc koncentracji i problemy ze skupieniem sie ale o czesciowa utrate wiedzy, informacji ktore kiedys sie przyswoilo, jeszcze przed braniem lekow. Np znajomosc obcego jezyka, wiedza matematyczna. Czy leki moga namieszac az tak w mozgu?
- Lipton
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ciężko jest powiedzieć "ogólnie" bo tych leków jest mnóstwo
Aczkolwiek poza benzodiazepinami które mogą w pewnym sensie wywołać niepamięć, ale tylko trudniej może być sobie przypomnieć coś z momentu gdy lek działał (podobnie jak po alkoholu). Natomiast też nie wywołają amnezji takiej o jakiej piszesz. Na pewno nie brane według zaleceń. Antydepresanty i neuroleptyki (p.psychotyczne) nie wywołają takich skutków ubocznych. Mogą spowodować czasem problemy z koncentracją, ale to też nie tak żebyś zapomniała języka który umiesz

Aczkolwiek poza benzodiazepinami które mogą w pewnym sensie wywołać niepamięć, ale tylko trudniej może być sobie przypomnieć coś z momentu gdy lek działał (podobnie jak po alkoholu). Natomiast też nie wywołają amnezji takiej o jakiej piszesz. Na pewno nie brane według zaleceń. Antydepresanty i neuroleptyki (p.psychotyczne) nie wywołają takich skutków ubocznych. Mogą spowodować czasem problemy z koncentracją, ale to też nie tak żebyś zapomniała języka który umiesz

Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju