on. pisze:Stosowalem to przez 2 miesiace czasu i rozmaite specyfiki od melisy wlaśnie zaczynając kończąc na płynavch detoksacyjnych. Mówisz trochę jak osoba która zapatrzona jest w homeopatię i leczenie naturlane a wiem, ze nie ma żadnych naukowych badań które potwierdzaja skuteczność leczeni anaturalnego w depresji czy nerwicy. Wszystko to jest albo placebo albo łut szczęścia który wynika i tak z placebo. Nie umiem po prostu łykać czegoś i myślec sobie a może zadziała...a tak jest własnie w lekach homeopatycznych.
Autor odpowiedzi podaje fakty, które są faktami tylko według niego - w dodatku z taką pewnością jakby naprawdę był Guru analiz medycznych.
A gdież są te badania nad SKUTECZNOŚCIĄ tzw medycyny konwencjonalnej? Chodzi mi o te prawdziwe, niezależne analizy lub jakis sensowny odsetek wyleczonych?
on. pisze:Stosowalem to przez 2 miesiace czasu i rozmaite specyfiki od melisy wlaśnie zaczynając kończąc na płynavch detoksacyjnych.
Autorka podała konkretne środki , chwalone przez niezależne grupy forumowiczów jak internet długi i szeroki , dodając melisę jako jakiś tam drobny składnik. Więc twoje "To" jest znów tylko twoje, gdyż nie rozumiesz tematu i starasz sie za wszelką cenę dowieść swego.
Poz tym jesteś tak zniechęcony nieudanymi próbami wyjscia z tego, że w niezbyt miły sposób dyskutujesz z ludzmi + odbierasz innym nadzieję negując COKOLWIEK.
on. pisze:Nie umiem po prostu łykać czegoś i myślec sobie a może zadziała...a tak jest własnie w lekach homeopatycznych.
Rzeczywiście nie rozumiesz.
Cała zabawa polega na tym że nerwica "jest naszym wirtualnym wytworem". My ją stworzyliśmy i tylko my ją możemy unicestwić. A czym? Głównie wiarą vel efektem placebo jak mówisz ... więc jak juz ktoś kiedys Cię przekona, że coś działa a Ty uwierzysz, to nawet nie będziesz wiedział kiedy wyjdziesz z tego. Wiem, bo po 11 latach wyszedłem z tak paskudnej nerwicy lękowej że ho ho. I zapewniam że nie pomoglł ani Xanax, ani seroxat czy jego zamienniki.
Szczerze życzę sukcesu w walce i ... więcej optymizmu
Ps.
Polecam jakiekolwiek materiały związane z ostatnimi odkryciami mechaniki kwantowej (te bardziej "komercyjne" i czytelne dla nas, laików), czy filmy na youtube What the bleep do we know ... cos z Eckartem Tolle i Mooji - być może łatwiej będzie zaakceptować - na podstawie wypowiedzi najtęższych umysłów fizyki - że to my kreujemy naszą rzeczywistość , od statusu majatkowego po stan psychiczny.
Pozdrawiam