Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

14 lat nerwica

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
qqqs
Zarejestrowany Użytkownik

26 października 2012, o 10:08

Czeeśc mam na imię Dawid. Jestem z Kalisza. Tak jak prawie każdy na tym forum mam nerwice. Miewam uciski w głowie jak by mi ktos zakładał kask.
Łykam magnez codziennie po posiłku rano / wieczorem po jednej tabletce. od wrzesnia tego roku.

Otóż mam nerwice, zaczeło się to tak ze widziałem obraz podwojony rano, byłem u okulisty, miałem uszkodzony nerw.wysłał mnie do neurologa. Będąc u neurologa badał mnie czyli stukał młoteczkiem i znowu nic. Dostałem skierowanie na tomografie głowy. Byłem i znowu nic, stwierdził on ze mam nerwice bo wkoncu jestem nerwowy chłopak, Biorę magnez. Miałem badanie krwi i moczu, Nic. :) Więc to raczej nerwica tak myśle i sobie wymyslam ze mam różne choroby. Gdyż auktualnie mam omdlałe ręce wppisałem na google, i wyskoczyło mi ze moge miec raka.... Mam wielka nadzieje ze to NERWICA

A to moje objawy:
-zaburzenie wzroku,
-kłucie serca i kołotanie
-dusznosc
-zmeczenie
-bóle głowy, pleców i kończyn
-czarne mysli
-gdy sie denerwuje musze isc do toalety.
Derealizacja
Gość

26 października 2012, o 10:24

Ostatni objaw chyba najgorszy - jeżeli też denerwujesz się w szkolę. ;)
Ileż ja się z tym ostatnim objawem musiałem namordować w szkole u siebie. :hehe:

Przepraszam, ale jak sobie przypomnę to... Aż chce mi się śmiać.

A więc Dawidzie - jesteś w bardzo młodym wieku, zaczynając już teraz terapie z psychologiem - jeżeli ten stwierdzi, że taka rzeczywiście będzie potrzebna - za jakiś czas raz na dobre zapomnisz o problemie.

Tylko bardzo ważne jest, żebyś tego tematu nie zostawił - tu ogromny plus dla Ciebie, że piszesz na forum i chcesz coś robić - bo chcesz, mam nadzieje ? ;)

Jeżeli rzeczywiście masz początek nerwicy - to zatrzymasz jej rozwój i całkowicie ją usuniesz - łatwiej, niż kiedy zostawisz ją i problem pojawi się z powrotem za kilka lat.
Tylko musisz spotkać się z psychologiem.

Trzymaj się.
qqqs
Zarejestrowany Użytkownik

26 października 2012, o 10:59

Nie mam zamiaru iśc do psychologa. Myślę ze sobie z tym sam poradzę biorę Magnez i spędzam dużo czasu w towarzystwie przyjaciół :)

Tylko najgorsze dla mnie jest to, że spadł mój wysiłek fizyczny. Wszystko mnie boli :/
ODPOWIEDZ