Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Kto odpowie na kilka pytań? :)

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
Fine
Zarejestrowany Użytkownik

15 marca 2015, o 23:50

Skoro czujesz, że powinieneś iść do idź i już. Nie pogorszy Ci się ;)
No pain - no gain
Rezygnowanie staje się nawykiem
melisa

15 marca 2015, o 23:53

Nie do końca rozumiem:) Masz lęk przed tym że będziesz sie czuł molestowany czy że powiesz jakos niekontrolowanie "nie"?
whyisthat

16 marca 2015, o 00:02

przed tym, że sobie wkręcę że to że ktoś mnie dotknąl a ja zaprosestowałem to już molestowanie, bez sensu, no bo mowi sie ze molestowanie to jak ktos cie dotknie a Ty tego nie chcesz...

-- 16 marca 2015, o 00:02 --
i mi sie teraz wkreca ze nawet gdy bede w zwiazku to ktos mnie dotknie a ja powiem ze akurat teaz nie chce i ze to bedzie molestwanie, Mialem taka sytuacje spotykalem sie z kims, a ja strasznie nie lubie sie dotykac po seksie, a bylem dotykany i mowiem ze nie chce i nadal bylem dotykany niby pol zartem pol serio ( jadac samochodem - bylem odwozony do domu0 siedzialem na siedzeniu pasazera a ta osoba co mnie dotykala prowadzila) i non stop mialem tej osoby rękę na kolanach a mówiłem że nie chce bo nie mam ochoty... ale ja czuje ze nie powinienem tego tak przezywac to bylo kiedys i mialem to gdzies a teraz mi sie przypomnialo nagle .. i sie w to wkrecam.

dlatego teraz szukam kiedy mowi sie ze czlowiek jest molestowany
Reap what you sow!
melisa

16 marca 2015, o 00:06

Rozumiem ale Ty nie masz 5 lat i chyba potrafisz respektować własne granice i powiedzieć własnie "stop, nie pozwalaj sobie".
Dlaczego ktoś miałby Ciebie molestować? Jesli ktos będzie natarczywy powiesz - sory ale nie podoba mi sie Twoje zachowanie
i wyjdziesz i tyle.
To nie jest molestowanie tylko szanowanie własnych granic.
whyisthat

16 marca 2015, o 00:09

ale widzisz, ale ja z tego robie mega problem, z igly widly, co najmniej jakby dotkniecie to byl gwalt ze szczegolnym okrucienstwem.
Nie mialem z tym problemu, jak bylem w zwiazku to tez czasami ja albo on sie jakos tak draznilismy, ale prawnie podchodziloby to pod molestowanie i nikt nie mial z tym problemu a teraz jakies dziwne jazdy mam... ale powoli prestajeo tym myslec. na szczescie jutro praca
Reap what you sow!
melisa

16 marca 2015, o 00:30

Myśl natretna i tyle, przestań to analizować.
ODPOWIEDZ