Zumba paro działa na mnie genialnie, jeden skutek uboczny przy zwiększaniu dawki się pojawiał, takie strzykanie w głowie, nazywałam to tak, jakby ktoś w głowie cykał zdjęcie. Drugi, bardziej uciążliwy, to były nocne poty. Ale takie ogromne, że bluzka po spaniu do wyciskania, jakby mnie wiadrem oblali, prześcieradło z ceratą musiałam kupić. Ale i tak uważam że te skutki uboczne są niczym w porównaniu do dobroczynnego wpływu na moje objawy. Poza tym kompletnie nie czułam nic, żadnego spłycenia emocji, wszystko grało.
Ja od 10 lat jestem też w terapii psychodynamicznej - bardzo dużo mi pomogła.
Powoli myślę też o CBT z ERP, ale to w przyszłości może. Zumba, nie miej żalu że wcześniej czegoś nie zrobiłaś. Ważne co robisz teraz!
Zankagrzanka91 słyszałam o takich problemach z pamięcią, ja znowu mam wrażenie że mam słabsza pamięć tego, co było kiedyś. Ale myślę że korzyści z przyjmowania leków przewyższają skutki związane z pamięcią.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Kortyzol z rana jak śmietana? Czyli o porannym skanowaniu
-
- Zarejestrowany Użytkownik
To mnie pocieszyłyście z tym, że zawsze się znajdzie coś, co działa
Ania_taka, mam już córkę, dlatego postanowiłam, że odpuszczam, bo to nie był pierwszy raz kiedy nerwica uderza w myśli o ciąży i dziecku. Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w tym postanowieniu, bo jak się dobrze poczuję, to pewnie znowu mi się zachce drugiego
Niby teoretycznie można zachodzić na niektórych lekach, ale chyba wolałabym zamknąć ten temat, skoro powoduje on takie wstrząsy.
-
Jakbym czytała o sobie sprzed kilku latLayla pisze: ↑10 czerwca 2023, o 09:14To mnie pocieszyłyście z tym, że zawsze się znajdzie coś, co działaAnia_taka, mam już córkę, dlatego postanowiłam, że odpuszczam, bo to nie był pierwszy raz kiedy nerwica uderza w myśli o ciąży i dziecku. Mam nadzieję, że uda mi się wytrwać w tym postanowieniu, bo jak się dobrze poczuję, to pewnie znowu mi się zachce drugiego
Niby teoretycznie można zachodzić na niektórych lekach, ale chyba wolałabym zamknąć ten temat, skoro powoduje on takie wstrząsy.

-
- Nowy Użytkownik
Jestem właśnie w trakcie nawrotu mimo brania leków. Obecnie najbardziej dokucza mi właśnie poranny lęk. Budzę się i po chwili wszystko zaczyna się nakręcać. Puszcza dopiero popołudniu
jak sobie z tym radzić? Jestem w trakcie zmiany i zwiększenia leku.
-
Piszesz że jesteś w trakcie zmiany i zwiększania dawki leku. Niektóre leki przy wchodzeniu na większą dawkę początkowo mogą nasilać objawy.... Ale wszystko powinno wrócić do normy.
-
Chyba tylko tak, jak tutaj wcześniej pisano, czyli żyć i wykonywać codzienne czynności mimo to. Ja sobie powtarzam, że to tylko uczucie, dyskomfort itd. A przecież jest wiele osób, które muszą się mierzyć z różnymi rodzajami bólu na co dzień. Czyli sprowadzam ten lęk po prostu do rodzaju odczucia (bo w zasadzie tym jest).