Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Klaustrofobia przy nerwicy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kochani ,wczoraj zabukowalam bilety do polski , i boję się cholernie tego ze zrobię coś głupiego w samolocie , że zacznę panikować ,ze pomyślą ze wariatka , ze zacznę się dusić , mam klaustrofobie i od zawsze bałam się latać samolotami , że z niego nie wysiade ale od kad mam nerwice to ten strach jest jeszcze większy ... jak sobie z tym radzić? Dodam że nie mogę iść spać bo lecę z ponad 2 letnia córka.
- eyeswithoutaface
- Moderator
Cześć, Olu! Niczego głupiego nie zrobisz, to Ci mogę zagwarantowaćAleksandra188 pisze: ↑13 maja 2017, o 10:49Kochani ,wczoraj zabukowalam bilety do polski , i boję się cholernie tego ze zrobię coś głupiego w samolocie , że zacznę panikować ,ze pomyślą ze wariatka , ze zacznę się dusić , mam klaustrofobie i od zawsze bałam się latać samolotami , że z niego nie wysiade ale od kad mam nerwice to ten strach jest jeszcze większy ... jak sobie z tym radzić? Dodam że nie mogę iść spać bo lecę z ponad 2 letnia córka.

Pozdrawiam, trzymaj się cieplutko i uszy do góry!

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
Jest mega ciężko czasem
tak naprawdę wiem po filmikach divovic i po forum ze nic głupiego nie zrobię ale przychodzi moment gdzie w sekundzie myślę sobie a może to choroba psychiczną i nie zapanuje nad tym co zrobię 

- eyeswithoutaface
- Moderator
Wiem, Kochana, naprawdę to rozumiem... Takie myśli będą się pojawiać niestety, to nie znika z dnia na dzień. Ja też bardzo długo się bałam choroby psychicznej i tego, że nagle mi odbije i coś strasznego zrobię. Ale jaki właściwie sens ma zastanawianie się nad tym?Aleksandra188 pisze: ↑13 maja 2017, o 10:56Jest mega ciężko czasemtak naprawdę wiem po filmikach divovic i po forum ze nic głupiego nie zrobię ale przychodzi moment gdzie w sekundzie myślę sobie a może to choroba psychiczną i nie zapanuje nad tym co zrobię
![]()

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
Dziękuję 

- zbigniewcichyszelest
Każdy takie myśli przerabiał. Myślę, że utrata kontroli w nerwicy, to najczęstsza wkrętka. Ja, chociaż nie wierzę w te myśli ani trochę, to nie raz trzęsę się ze strachu jak mam się w jakiś sposób przełamać, ale nie cofam się, tylko dochodzę do sytuacji, w której miało się coś rzekomo stać i uśmiecham się pod nosem, że znowu dałem radę
Zobaczysz, wysiądziesz z samolotu i uśmiechniesz się sama do siebie, że tyle rzeczy miało się wydarzyć, a nic się nie stało. W taki sposób robisz kroki na przód, zamiast unikowego zachowania i ulegania nerwicy.

Zobaczysz, wysiądziesz z samolotu i uśmiechniesz się sama do siebie, że tyle rzeczy miało się wydarzyć, a nic się nie stało. W taki sposób robisz kroki na przód, zamiast unikowego zachowania i ulegania nerwicy.
Zamiast wierzyć nerwicy, uwierz w nerwicę :)
-
Dziękuję kochani
tego mi było trzeba 

-
Chciałabym podbić temat
nerwicy już jako tako nie mam, ale klaustrofobia została.. Prawdopodobnie chce wyjechać za granicę, stąd moje pytanie, jak poradzić sobie z lotem, oraz przemieszczaniem metrem? Będę wdzięczna jeśli macie jakieś wskazówki