To już niestety zauważyłam ale dzięki
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Kardiolog. Skurcze serca.
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Pytasz jakbyś jednak tego nie zauważyła.

Tylko Ty opisałaś różne problemy z sercem więc czasami może być potrzebny lek wtedy, co na te wyniki badań lekarz?Iwona29 pisze: ↑19 czerwca 2020, o 22:49No moje potyka tak że już naprawdę nie wiem czy mam tylko nerwicowe.Trwa to godzinę i całe dnie z przerwami niewielkimi.Teraz też się położyłam i musiałam usiąść bo mam wrażenie że za chwilę mnie udusi tyle skacze i drga az mocno zaczyna walić .....niestety pogorszyło mi się ostro i zastanawiam się czy bez leku sobie poradzę![]()
- Ruda1990
- Zarejestrowany Użytkownik
Wojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 00:27Pytasz jakbyś jednak tego nie zauważyła.![]()
Niestety to tez wiem:-) muszę się jakos przemoc i uwierzyć po prostu... Ciężko jest to jednak zrobić, jak skurcze są 100-200 razy dziennie... Pomiędzy nimi próbuje sobie ucinać, nie analizować, a jak przyjdą to jest koniec. Kładę się, ręce zakładam na klatce piersiowej i czekam na śmierć.
-
Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:21Gdyby to chodziło o uwierzenie to byś już uwierzyła kiedy badania wyszły tobie dobre, bo mało kto przy zdrowych zmysłach negowałby prawidłowe badania serca poza ludźmi z nerwicą lękową. Więc tu chodzi o to co się mówi na forum, co pewnie jakoś znasz a jeśli nie to polecam. Wiesz niektórzy mają lęk wolnopłynący i silne objawy cały czas i to naprawdę cały czas a wychodzą z nerwic, dlatego coś pojawiające się 200 czy 300 razy nie przekreśla nic. Wmawiając sobie to niewiele wskórasz.Wojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 00:27Pytasz jakbyś jednak tego nie zauważyła.![]()
Niestety to tez wiem:-) muszę się jakos przemoc i uwierzyć po prostu... Ciężko jest to jednak zrobić, jak skurcze są 100-200 razy dziennie... Pomiędzy nimi próbuje sobie ucinać, nie analizować, a jak przyjdą to jest koniec. Kładę się, ręce zakładam na klatce piersiowej i czekam na śmierć.![]()
- Ruda1990
Wojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:38Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:21Gdyby to chodziło o uwierzenie to byś już uwierzyła kiedy badania wyszły tobie dobre, bo mało kto przy zdrowych zmysłach negowałby prawidłowe badania serca poza ludźmi z nerwicą lękową. Więc tu chodzi o to co się mówi na forum, co pewnie jakoś znasz a jeśli nie to polecam. Wiesz niektórzy mają lęk wolnopłynący i silne objawy cały czas i to naprawdę cały czas a wychodzą z nerwic, dlatego coś pojawiające się 200 czy 300 razy nie przekreśla nic. Wmawiając sobie to niewiele wskórasz.Wojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 00:27
Pytasz jakbyś jednak tego nie zauważyła.![]()
Niestety to tez wiem:-) muszę się jakos przemoc i uwierzyć po prostu... Ciężko jest to jednak zrobić, jak skurcze są 100-200 razy dziennie... Pomiędzy nimi próbuje sobie ucinać, nie analizować, a jak przyjdą to jest koniec. Kładę się, ręce zakładam na klatce piersiowej i czekam na śmierć.![]()
Wojtku, strasznie chciałabym doznać tego "oświecenia". Grupę znam już parę lat(i to przynajmniej nie z nudów tu sobie łazikuję), nagrania odsłuchane, Wiktor jak mnie kiedyś na żywo zobaczy, to pewnie zacznie tak szybko biec, jak nigdy jeszcze w swoim życiu
![]()
Ale coś mi nie działa, miałam już naprawdę różne "nerwicowe" historie... Jak się kończyły, to myślałam, że też już mogę czuć się wolna, jak inni, którzy mówią, że są odburzeni. Ale to zawsze wracało. Tym razem, mam objaw, którego NIGDY w życiu nie doświadczylam i mnie po prostu zmiótł z nóg. Jakby ktoś mnie zapytał, jakie jest moje największe marzenie to bynajmniej nie byłaby to wygrana w totka:-) a raczej nareszcie, taka całkowita i permanentna wolność od tego dziadostwa. I tak łażę sobie po tym forum, zawracam gitarę i liczę na to, że w końcu otworzy mi się właśnie TA szufladka i zrozumiem to wszystko, tak jak Wy. Pozdrawiam ciepło.
-
Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:48Widocznie nie wyszłaś wcześniej z nerwicy do końca, dlatego jak później coś przychodzi to nie umiemy żadnych reakcji wobec tego. Od razu widać po pierwszym wpisie na forum że szukasz zapewnień a nie odburzania, odburzanie to nie oświecenie bo ktoś cię uspokoi tylko działanie. Wiem, że to czasem może być trudne do przyjęcia, bo człowiek się z tym źle czuje, ze mu nie idzie i nie wychodzi, ale zawsze kazdy ma objaw, który go powalił na łopatki tyle że to nadal to samo. Albo działamy tak długo aż zadziała i nie będziemy się upewniali albo będziemy zawsze jakoś zaburzeni i podatni na mechanizmyWojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:38Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:21
Gdyby to chodziło o uwierzenie to byś już uwierzyła kiedy badania wyszły tobie dobre, bo mało kto przy zdrowych zmysłach negowałby prawidłowe badania serca poza ludźmi z nerwicą lękową. Więc tu chodzi o to co się mówi na forum, co pewnie jakoś znasz a jeśli nie to polecam. Wiesz niektórzy mają lęk wolnopłynący i silne objawy cały czas i to naprawdę cały czas a wychodzą z nerwic, dlatego coś pojawiające się 200 czy 300 razy nie przekreśla nic. Wmawiając sobie to niewiele wskórasz.
Wojtku, strasznie chciałabym doznać tego "oświecenia". Grupę znam już parę lat(i to przynajmniej nie z nudów tu sobie łazikuję), nagrania odsłuchane, Wiktor jak mnie kiedyś na żywo zobaczy, to pewnie zacznie tak szybko biec, jak nigdy jeszcze w swoim życiu
![]()
Ale coś mi nie działa, miałam już naprawdę różne "nerwicowe" historie... Jak się kończyły, to myślałam, że też już mogę czuć się wolna, jak inni, którzy mówią, że są odburzeni. Ale to zawsze wracało. Tym razem, mam objaw, którego NIGDY w życiu nie doświadczylam i mnie po prostu zmiótł z nóg. Jakby ktoś mnie zapytał, jakie jest moje największe marzenie to bynajmniej nie byłaby to wygrana w totka:-) a raczej nareszcie, taka całkowita i permanentna wolność od tego dziadostwa. I tak łażę sobie po tym forum, zawracam gitarę i liczę na to, że w końcu otworzy mi się właśnie TA szufladka i zrozumiem to wszystko, tak jak Wy. Pozdrawiam ciepło.
- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Wojtek Ty nie miałeś silnego zaburzenia pewnie więc nie dyskutujWojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 17:59Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:48Widocznie nie wyszłaś wcześniej z nerwicy do końca, dlatego jak później coś przychodzi to nie umiemy żadnych reakcji wobec tego. Od razu widać po pierwszym wpisie na forum że szukasz zapewnień a nie odburzania, odburzanie to nie oświecenie bo ktoś cię uspokoi tylko działanie. Wiem, że to czasem może być trudne do przyjęcia, bo człowiek się z tym źle czuje, ze mu nie idzie i nie wychodzi, ale zawsze kazdy ma objaw, który go powalił na łopatki tyle że to nadal to samo. Albo działamy tak długo aż zadziała i nie będziemy się upewniali albo będziemy zawsze jakoś zaburzeni i podatni na mechanizmyWojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:38
![]()

Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
-
Hahaha no założę się, że wiele osób tak własnie myśli, no ale trudno, na to nic nie poradzimy
jedni się rozeznają w sytuacji po czasie a inni nie, samo żyćko

- Ruda1990
Hej ale skąd taki prześmiewczy komentarz? Nie pamiętał wół jak cielęciem był? Czy jak? Niby odburzony i pomocny, a komentarz jakbym PRZYNAJMNIEJ gdzieś napisała, że kogoś oceniam czy ma gorzej czy lżej... Piszę i korzystam z tego forum, bo szukam swojej drogi i pomocy... Nikogo nigdzie nie oceniłam, że ma gorzej lub lepiej. Męczę się cholernie, prawdopodobnie też to przechodziłeś, więc naprawdę nie kumam tego co napisałeś. No ale skoro to miał być komentarz pomocny to dziękujędankan pisze: ↑20 czerwca 2020, o 18:19Wojtek Ty nie miałeś silnego zaburzenia pewnie więc nie dyskutujWojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 17:59Ruda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 15:48
Widocznie nie wyszłaś wcześniej z nerwicy do końca, dlatego jak później coś przychodzi to nie umiemy żadnych reakcji wobec tego. Od razu widać po pierwszym wpisie na forum że szukasz zapewnień a nie odburzania, odburzanie to nie oświecenie bo ktoś cię uspokoi tylko działanie. Wiem, że to czasem może być trudne do przyjęcia, bo człowiek się z tym źle czuje, ze mu nie idzie i nie wychodzi, ale zawsze kazdy ma objaw, który go powalił na łopatki tyle że to nadal to samo. Albo działamy tak długo aż zadziała i nie będziemy się upewniali albo będziemy zawsze jakoś zaburzeni i podatni na mechanizmy![]()

- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
To widać, że oceniaszRuda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 19:36Hej ale skąd taki prześmiewczy komentarz? Nie pamiętał wół jak cielęciem był? Czy jak? Niby odburzony i pomocny, a komentarz jakbym PRZYNAJMNIEJ gdzieś napisała, że kogoś oceniam czy ma gorzej czy lżej... Piszę i korzystam z tego forum, bo szukam swojej drogi i pomocy... Nikogo nigdzie nie oceniłam, że ma gorzej lub lepiej. Męczę się cholernie, prawdopodobnie też to przechodziłeś, więc naprawdę nie kumam tego co napisałeś. No ale skoro to miał być komentarz pomocny to dziękuję![]()

A co do pomagania, to wiesz to nie jest obowiązek i posty nie musza takie być, swoją drogą nie przypominam żebyś kiedykolwiek coś tu pomagała.

Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
- Ruda1990
Jedni lubią widowisko, inni pomagają po cichu:-)dankan pisze: ↑20 czerwca 2020, o 21:08To widać, że oceniaszRuda1990 pisze: ↑20 czerwca 2020, o 19:36Hej ale skąd taki prześmiewczy komentarz? Nie pamiętał wół jak cielęciem był? Czy jak? Niby odburzony i pomocny, a komentarz jakbym PRZYNAJMNIEJ gdzieś napisała, że kogoś oceniam czy ma gorzej czy lżej... Piszę i korzystam z tego forum, bo szukam swojej drogi i pomocy... Nikogo nigdzie nie oceniłam, że ma gorzej lub lepiej. Męczę się cholernie, prawdopodobnie też to przechodziłeś, więc naprawdę nie kumam tego co napisałeś. No ale skoro to miał być komentarz pomocny to dziękuję![]()
nawet w tym miejscu gdzie napisałaś o tych 200-300 potykaniach
nie da się oszukać osób który nerwicę miały. Jedynie siebie możesz
Ale ten komentarz to akurat napisałem do wojtka, bo dawno go nie widziałem i wydało mi się zabawne, że po jego radach dam mu taki post, bo tu co druga osoba tak myśli. Więc isi isi
A co do pomagania, to wiesz to nie jest obowiązek i posty nie musza takie być, swoją drogą nie przypominam żebyś kiedykolwiek coś tu pomagała.![]()
Jak już mnie "prześwietliłes" i "znasz" na wylot, to proponuję zerknąć na swoje własne posty, które pisałeś i sam szukałeś pomocy. Wtedy też się z Ciebie tutaj ktoś nabijał i lepiej wiedział, co czujesz? Niestety, nie dotarłam do wszystkich i ciężko mi ocenić ale nie wydaje mi się-chociaz mylić się mogę, bo nie zakładam, że wiem lepiej niż sam autor wypowiedzi. No ale to już chyba nie jest kwestia zaburzenia tylko pewnych cech osobowości. Nie po to tu jestem, żeby zupełnie bez powodu obrywać i wysłuchiwać, że ktoś wie lepiej ode mnie, co myślę. Bo myślę tylko tyle, że jest mi bardzo ciężko. Miłego wieczoru

-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja myślę o ablacji bo niekiedy mam serdecznie dosyć i męczy mnie to.1987 pisze: ↑18 czerwca 2020, o 22:16Po pierwsze ten kardiolog który powiedział że to nie może być od stresu bo on w to nie wierzy jest debilem dlatego że teraz będziesz kombinować jak koń pod górkę. Oczywiście że skurcze nad i komorowe mogą być od stresu. Takie sobie organizm połączenia porobił niestety. Nikt nigdy nie wpada na to że głównie ludzie z nerwicami mają identyczne objawy zawsze szybkie pulsy i skurcze. Pojedyncze skurcze to jest nic, tak jak byś wyrwała włos z głowy. Jak byś miała 100000 dziennie to już w najgorszym scenariuszu proponowali by ablację która leczy bez operacyjnie do końca życia(miałem dwie). Ciało jest zbyt skomplikowane żeby znać przyczyny takich skurczy dokładnie. Jeśli nie masz przy tym żadnych omdleń, a echo wychodzi normalnie to trzeba odpuścić bo się za męczysz tym kombinowaniem.
Po stracie dziecka bardzo się nasiliło to i ciężko mi to olac.Salwy są non stop a na noc najgorsze .
Czy robili Ci to począwszy od głównej żyły pachwinowej wprowadzając do serca 2 elektrody ?
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
✌
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"
-
Wiesz co....lekarz nic nie mówił o lekach.Norrmalnie kazał też zachodzić w ciążę że nic nie przeszkadza.Tak też się stało.Spodziewalam się upragnionego dziecka i nawet dobrze przechodziłam tą ciążę jeśli o serce chodzi.Wojciech pisze: ↑20 czerwca 2020, o 00:27Pytasz jakbyś jednak tego nie zauważyła.![]()
Tylko Ty opisałaś różne problemy z sercem więc czasami może być potrzebny lek wtedy, co na te wyniki badań lekarz?Iwona29 pisze: ↑19 czerwca 2020, o 22:49No moje potyka tak że już naprawdę nie wiem czy mam tylko nerwicowe.Trwa to godzinę i całe dnie z przerwami niewielkimi.Teraz też się położyłam i musiałam usiąść bo mam wrażenie że za chwilę mnie udusi tyle skacze i drga az mocno zaczyna walić .....niestety pogorszyło mi się ostro i zastanawiam się czy bez leku sobie poradzę![]()
Jednak pod koniec marca na początku 6mc mój synek zmarł i to co przeszłam mnie rzuciło na kolana
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz
Jak nie Ty to kto.
✌
Jak nie Ty to kto.
-
Hej Ruda, u mnie zaburzenie swój początek miało na tle sercowym i też wydawało mi się, że cuda na kiju dzieją się z moim sercem. Przeskakiwanie, przyśpieszanie, pulsowanie całego ciała, wrażenie ze serce mi kołuje, wibruje, zatrzymuje się i nagle przyśpiesza, bóle w klatce piersiowej, wrażenie rozrywania klatki, wrażenie ciężaru, jakieś kłucia, drętwienia całej lewej strony, kołatania, puls wyczuwalny niemal w tyłku i wiele innych. W Warszawie robiłam chyba z milion ekg i echo serca i nic specjalnego nie wychodziło poza być może wypadaniem płatka zastawki mitralnej ( ale tu też nie było zgody ). Ostatnie badania miałam robione już w Irlandii, bo tu również postanowiłam odwiedzić SOR ( a jak
) i aż pożałowałam, bo potraktowali mnie na poważnie czyt. na odział i pod maszynę ( chociaż nic niebezpiecznego ekg nie pokazało ) i wtedy miałam dobitną okazję się przekonać, że pomimo, że mi się wydaje, że mam puls 200 to w rzeczywistości był około 90-110. Potem był jeszcze holter pulse przez 3 dni, gdzie ja miałam wrażenie, że jest masakra, a na wykresie jedynie kilka razy przyśpieszony puls do 168, żadnych arytmi i innych kwiatków. Zmierzam do tego, że to co się nam wydaje na temat pracy naszego serca, nie jest obiektywną oceną jego pracy.
Problemem nie jest praca Twojego serca, bo ona jest ok, problemem jest TWOJA REAKCJA na pracę Twojego serca która jest lękowa. Tym nakręcasz sobie objawy i wrażenia. Myślisz, że moje serce działa teraz jak w zegarku? Oczywiście, że nie, ale już nie podchodzę do tego lękowo. Jeśli na każdy przeskok Twojego serca czy inną pierdołe będzie reagowała lękiem i analizą, to ciągle będziesz miała z tym problem.

Problemem nie jest praca Twojego serca, bo ona jest ok, problemem jest TWOJA REAKCJA na pracę Twojego serca która jest lękowa. Tym nakręcasz sobie objawy i wrażenia. Myślisz, że moje serce działa teraz jak w zegarku? Oczywiście, że nie, ale już nie podchodzę do tego lękowo. Jeśli na każdy przeskok Twojego serca czy inną pierdołe będzie reagowała lękiem i analizą, to ciągle będziesz miała z tym problem.
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
-
Hej czy przy tym przeskakiwanie serca też musicie odkaszlnac? Serce przeskakuje i nagle pojawia się kaszel?Ruda1990 pisze: ↑17 czerwca 2020, o 12:10Czy ktoś zna jakiegoś DOBREGO kardiologa, który ma jakiekolwiek pojęcie na temat zaburzeń lękowych? Szukam kogoś, kto mi racjonalnie wytłumaczy, jak to działa, że w zaburzeniu mogą być idealne badania, a ja czuję nadal non stop przeskakiwanie serca. Miałam już Holter (0 skurczy jakichkolwiek, pomimo tego, że podczas badania je czułam), ekg x100, echo serca (w którym nie ma nawer wypadania zastawki). Do tej pory lekarze, na których trafiałam wydają betablokery i tak naprawdę oprócz tego nic mądrego nie usłyszałam od nich...
Najlepiej Śląsk, ewentualnie Opolskie lub Małopolska.