Ciezkie to zycie
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jak to u Was wyglada?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja aktualnie budze sie, mysle " o, czuje sie super wszystko okej" po czym milion mysli typu: jak to mozliwe ze ja to ja, ze generuje emocje, mam emocje, ze moge cos emocjonalnie czuc ito itd. Nie sa one tak intensywne jak wczesniej, qle bardzo nieprzyjemne. A apropo wspomnien z dzieninstwa to tez tak mam, ze przypomne sobie jakas sytuacje i o! To pewnie poczatkej mojej choroby psychicznej. Aktualnie ciezko mi odnalezc swoje wlasnie ja i utwierdzic sie w przekonaniu ze ja to poprostu ja, a nie jakis automat
jakkolwiek paradoksalnie to brzmi.
Ciezkie to zycie

Ciezkie to zycie
-
Ps z tym ze u mnie atak paniki (straszne to bylo) byl w polowie lipca
wtedy pojawila sie mysl o schizie i mi towarzyszy to dziaiaj.
Ale! Sa tego wszytskiego jakkolwiek pozytywne skutki: np takie ze staram sie nad soba pracowac i nie zatruwac zycia sobie i swojemu chlopakowi, ktory zniosl naprawde bardzo wiele. Bylam straszna jedzą, okropnie zaborcza, wyparrujaca zdrady na kazdym kroku, czepialam sie o wszystko. Pozniej placze, ryki, wyki.
Masakraaaa
Ale! Sa tego wszytskiego jakkolwiek pozytywne skutki: np takie ze staram sie nad soba pracowac i nie zatruwac zycia sobie i swojemu chlopakowi, ktory zniosl naprawde bardzo wiele. Bylam straszna jedzą, okropnie zaborcza, wyparrujaca zdrady na kazdym kroku, czepialam sie o wszystko. Pozniej placze, ryki, wyki.
- karolax
AnnaPETER pisze: ↑6 grudnia 2021, o 09:41Ja aktualnie budze sie, mysle " o, czuje sie super wszystko okej" po czym milion mysli typu: jak to mozliwe ze ja to ja, ze generuje emocje, mam emocje, ze moge cos emocjonalnie czuc ito itd. Nie sa one tak intensywne jak wczesniej, qle bardzo nieprzyjemne. A apropo wspomnien z dzieninstwa to tez tak mam, ze przypomne sobie jakas sytuacje i o! To pewnie poczatkej mojej choroby psychicznej. Aktualnie ciezko mi odnalezc swoje wlasnie ja i utwierdzic sie w przekonaniu ze ja to poprostu ja, a nie jakis automatjakkolwiek paradoksalnie to brzmi.
Ciezkie to zycie
Takie myśli to standard w nerwicy, ale jedyne co możesz robić to olewać. U mnie „po co żyć” „po co pracować” „po co kupować”pracuj nad sobą a zobaczysz Że z czasem tych myśli będzie mniej, później zaczną się pojawiać ale rzadko, lub będą przybierać inne formy(ale ciagle Będzie chodzić o to samo) później będzie ich mniej i mniej.
Ale to się nie stanie zapewne w miesiąc tylko trzeba dać temu trochę więcej czasu. Ale jeśli będziesz robić wszystko co tu jest napisane na forum to z każdym miesiącem będzie lepiej. Aż pewnego dnia sama nie będziesz nawet widzieć kiedy nerwica odpuści
Jeśli myślisz ze jesteś w najgorszym momencie, to pamiętaj ze to jest tylko moment. Przecież wiesz, że nic co złe też nie może wiecznie trwać.