Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak to w koncu jest z ta nerwica?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Diana
Zarejestrowany Użytkownik

4 lipca 2016, o 23:34

Niby jest lepiej, mniej lekow , nie czytam wujka google itd itd. Zawroty jak byly tak sa, skurcze na ciele tez,ale juz mniejsze, bol skory i miesi oraz stawow tez jest ale juz tak raz jest raz go nie ma. doszlo to pulsowanie co pytalam wczesniej w uchu i na czole mrowienie nie na calym tylko maly skrawek. No i wlasnie wracajac do pytania. Niby czlowiek po malu sie odburza, chodzi na psychoterapie , lyka tabletki. No i jest poprawa nie ma juz takiej paniki, takiego wkrecania. Owszem nadal sprawdzam cialo, ale juz nie tak czesto. Robie badania neurologiczne jakie robili mi w szpitalu, ale tez nie z taka czestotliwoscia jak kiedys. A pojawiaja sie coraz to nowsze symptomy? Powinno chyba po malu przemijac czy cos, a nie dochodzic coraz to nowsze cuda. Nie chce latac po lekarzach juz bo to nie ma sensu. Zostal mi tylko gastrolog , rtg klatki i co to by mialo do ucha czy do czola.... wiec bezsensu zeby znowu lekarz mowil mi,ze to w glowie siedzi a nie cos fizycznego... wiec kurcze powiedzcie mi ci madrzejsi czemu pojawiaja sie nowe cuda? Na jakiej zasadzie to dziala?
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

5 lipca 2016, o 08:30

Symptomy to sie mogą pojawiać nowe aż do końca. Do tego to, ze ograniczylas np. badania nie oznacza ze musi to przejsc od razu, to sa procesy, ktore wymagaja czasu. Do tego najczesciej nie wystarczy tylko czesciowo przestac sie np. badac ale calkiem na dluzszy czas.
Kontrola utrudnia wyjscie z tego i nie pozwala na calkowite przekroczenie granicy, mozna to oczywiscie robic powoli ale dobrze jest jak sie dazy do calosci a nie tyko troche. Tak jak w jednym wpisie napisal Victor ze nie da sie stac po srodku. Czyli troche odburzania, troche nakrecania.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
zebulon
Zarejestrowany Użytkownik

5 lipca 2016, o 10:03

Jak i dlaczego napisano wiele książek i tak do końca nie wiadomo ale jakie to ma w sumie znaczenie ? co się dzieje w mózgu nic tak naprawdę Ci nie da bo i co z tym zrobisz ? wiec idz w kierunku odburzania i po jakimś czasie mozg zacznie pracować prawidłowo
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
kucyki46
Gość

5 lipca 2016, o 10:56

Odpowiedz jest prosta, choć czasem trudna w realizacji. Mnie się wydaje że ona sie zawiera w dwoch nagraniach; "gotowość życia - gotowym jestem już teraz" i "daj się mentalnie zabić" . Dwa bieguny Odwaga - strach. Skłonisz się ku pierwszemu, wybierasz życie. Poddasz się drugiemu; jesteś zalękniona znerwicowana, pełna obaw. I aby mnie źle nie zrozumieć, bo nerwica często nie lezy tylko w gestii naszej woli ale są pewne czynniki zewnętrzne i wewnątrz organizmu, ktore sprzyjają rozwojowi tego stanu, ale jak się walczy, jak się działa, próbuje, często nawet chwytając brzytwy ;) to zawsze coś się ruszy, a nawet jesli nie to "gdy walczysz już jesteś zwycięzcą". Cierpliwości przyjaciele i wytrwałości!
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

5 lipca 2016, o 14:22

kucyki46 pisze:Odpowiedz jest prosta, choć czasem trudna w realizacji. Mnie się wydaje że ona sie zawiera w dwoch nagraniach; "gotowość życia - gotowym jestem już teraz" i "daj się mentalnie zabić" . Dwa bieguny Odwaga - strach. Skłonisz się ku pierwszemu, wybierasz życie. Poddasz się drugiemu; jesteś zalękniona znerwicowana, pełna obaw. I aby mnie źle nie zrozumieć, bo nerwica często nie lezy tylko w gestii naszej woli ale są pewne czynniki zewnętrzne i wewnątrz organizmu, ktore sprzyjają rozwojowi tego stanu, ale jak się walczy, jak się działa, próbuje, często nawet chwytając brzytwy ;) to zawsze coś się ruszy, a nawet jesli nie to "gdy walczysz już jesteś zwycięzcą". Cierpliwości przyjaciele i wytrwałości!
A ja bym nie stawiała wszystkiego na jednej szali. Wydaje mi się, że trzeba dążyć do pewnego środka. Starać się wypracować w sobie większą elastyczność, poszerzać strefę komofrtu. Bo tak najdzie nas kiedyś jakiś problem zdrowotny I od razu co nerwica? Bo trzeba będzie zacząć się badać? Jak trzeba się badać to trzeba, najważniejsze żeby tym nie żyć. Tzn. są badania, ale jest jeszcze życie poza badaniami. Trzeba to troche w głowie przeszeregować żeby nie żyć na kolanach. Uważam, że jedno nie wyklucza drugiego. Czyli normalne życie I oprócz tego badanie się (jeśli istnieje potrzeba).
ODPOWIEDZ