Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

hemofobia

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dama Kier
Świeżak na forum

23 lutego 2016, o 15:01

Szukam sposobu na przezwyciężenie lęku przed krwią. Jest on u mnie tak silny, że robi mi się słabo, czasem całkowicie tracę przytomność na kilka chwil. Ktoś wie jak się za to wziąć? :) nie mogę kompletnie zrozumieć natury tej fobii....
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

23 lutego 2016, o 16:49

Sama nie przepadam za tym widokiem, ale na szczęscie na jej widok nie mdleje :D Moim zdaniem jest to dosyć powszechne zjawisko.Wiele osób nie lubi widoku krwi i sądze, że nie jest to nic złego ani tym bardziej nie jest to powodem do obaw.Różnica polega na tym czy faktycznie odlatujesz, mdli cie jak widzisz wielka otwartą rane czy np małego rozdrapanego strupka. ;) Jeśli to 2 to działamy podobnie.Staramy oswoic sie z widokiem krwi np z tego strupka i z czasem zawsze zrozumiemy, że to nic strasznego.Wychodzenie z lękj zawsze wygląda podobnie.Podobne schematy :D
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
ODPOWIEDZ