Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Haloo to tylko ja

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kanar19922
Zarejestrowany Użytkownik

11 września 2014, o 17:05

Witam, chciałem sie zapytać czy ktoś z was ma na tyle silną nerwice lękową ze nie wychodzi w ogóle z domu? Nawet na chwile
Samotność to taka straszna trwoga
Awatar użytkownika
Zordon
Zarejestrowany Użytkownik

11 września 2014, o 17:08

Witaj!
Tak, są tacy ludzie. Może któryś z nich się wypowie. Ja osobiście aż tak silnej agorafobii nie miałem, choć występowały trudności z wychodzeniem z domu. W takich sytuacjach krytycznym momentem jest świadome i kontrolowane przełamanie się. Historia Victora o jego walce z agorafobią pokazuje, że jest to trudne, ale wykonalne. Powodzenia :)
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

11 września 2014, o 22:12

To się fachowo nazywa agorafobia, sam to miałem ze nawet tyłka nie ruszałem z obawy, że mi się coś stanie. da się to przełamać. Bo to mi minneło, innym też tylko warto ryzykować i małymi kroczkami sobie wychodzic na początek nawet małe odcinki do pokonania. Jeszcze polecam udać się na terapię. Pozdrawiam ;)
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
ODPOWIEDZ