Kochani może zadam wam takie bardzo głupie pytanie.
nie chodzi mi o treść natrectw ale o ich formę.
Ja mam mianowicie tak , bardzo ale to bardzo boje się schizofrenii ten temat cciągnie się za mną od jakiś 8 lat.
Mam tylko takie pytanie : czy jak rozmawiacie w myślach to tak jakby wymawiacie te słowa w myślach ? Nie wiem czy będę tu dobrze zrozumiana. Chodzi mi o to ze myślisz sobie doslownie ,, boże żebym tylko nie zabiła mamy ".i masz to w głowie dosłownie tak jakbyś mówił to naprawdę ? Tzn nadajesz tej myśli ton ?
I jeszcze jedno pytanie , czy ma ktoś może natrectw myśli w postaci zaslyszanych piosenek ? Tak ze piosenka krąży ci natretnie po głowie ?
Sory za ewentualne błędy , pisze z tel.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
forma natrectw
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Tak to są typowo natrętne myśli ( najczęściej spotykane na forum ) lęk przed schizofrenią wynika zapewne z tego ze naczytałaś się o tym w googlach
a to wlasnie zle to robic mając nerwice.
Ponadto doksonale cię rozumiem- usłyszysz w radio np.'' przez twe oczy zielone'' a pozniej lata Ci to przez reszte dnia w głowie
To nie jest wynikiem niczego tak ma prawie chyba każdy
Wszystkie natręty najlepiej wsypać do przysłowiowego jednego wora i traktowac to jako wynik wlasnie nerwicy. Chora nie jesteś. zaburzona
Warto też nie andawać takim myślom wartości tylko je akceptować '' ok miałam taką myśl ale to wynik mojej nerwicy ona nie ma przełożenia na rzeczywistość ''
Powodzonka, jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub wątlipwosci śmiało, odpowiemy doradzimy.
Widzę Edytko, że masz 15 postów czyli możesz dołączyć do czata topic3860.html
Tam są dość luźne rozmowy o zaburzeniu i o inncyh rzeczach

Ponadto doksonale cię rozumiem- usłyszysz w radio np.'' przez twe oczy zielone'' a pozniej lata Ci to przez reszte dnia w głowie

To nie jest wynikiem niczego tak ma prawie chyba każdy

Wszystkie natręty najlepiej wsypać do przysłowiowego jednego wora i traktowac to jako wynik wlasnie nerwicy. Chora nie jesteś. zaburzona

Warto też nie andawać takim myślom wartości tylko je akceptować '' ok miałam taką myśl ale to wynik mojej nerwicy ona nie ma przełożenia na rzeczywistość ''

Powodzonka, jeśli masz jeszcze jakieś pytania lub wątlipwosci śmiało, odpowiemy doradzimy.
Widzę Edytko, że masz 15 postów czyli możesz dołączyć do czata topic3860.html
Tam są dość luźne rozmowy o zaburzeniu i o inncyh rzeczach