Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Farmakologiczniee ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dementorka
Zarejestrowany Użytkownik

13 września 2015, o 09:29

Witajcie cmok
Od pewnego czasu zastanawiam się nad leczeniem farmakologicznym.
Chodzi o to że wiem ,że trzeba wychodzić lękom na przeciw . wychodze przecież z domu w na prawde ciezkie dla mnie sytuacje jak np wczoraj rower i pizza z kolezanka . Okropnie sie czulam ale wiedzialam ze przeciez musze to przetrwac , ze nic mi nie jest itd i mijalo i tak spedzilam z kolezanka caly dzien w centrum miasta ;thx
Zastanwiam sie teraz czy czasem nagle wprowadzone leki pomogly by mi w szybszym powrocie do zdrowia ?
Nerwice mam juz jakies 2,5 roku na samym poczatku dostalam tabletki Promolan a pozniej juz ich nie chcialam brać .
Jak sadzicie ? Lepiej bym robila jak dotad czyli wychodzila probowala i stawiala sie czy to samo plus dodatkowo cos jakies tabsy ?
pozdrawiam :friend:
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

14 września 2015, o 12:59

Proponuje próbować bez leków dopóki jesteś w stanie funkcjonować bez nich. One same w sobie nie wylecza, mogą tylko osłabić objawy ale nie są permanentną odpowiedzią na zaburzenie. Także zastanow się na ile chcesz uniknąć dyskomfortu, a na ile czujesz,że nie jesteś w stanie funkcjonować.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Zestresowana

15 września 2015, o 20:20

Tutaj nie ma szybciej, niestety;-)
Osobiście gdybym mogła jeszcze raz podjąć decyzję, to bym postanowiła nie brać leków, ale niestety mocno zaburzały mi codzienne funkcjonowanie. A często leki dają pozorny efekt odburzenia się.
Awatar użytkownika
Dementorka

20 września 2015, o 12:20

A co myslicie o srodkach z apteki bez recepty typu 'positivum' czy cos takiego .
Moze chociaz podejscie bedzie mocniejsze i bardziej pozytywne ;)

-- 20 września 2015, o 12:20 --
Wskazania
Suplement diety Positivum tabletki uspokajające to naturalne wsparcie organizmu w sytuacji napięcia nerwowego lub rozdrażnienia. Optymalnie dobrane składniki ułatwiają odprężenie, odzyskanie równowagi emocjonalnej oraz wpływają na spokojny sen.

Działanie
Wyciąg z ziela melisy - pomaga utrzymać pozytywny nastrój. Przyczynia się do zmniejszenia napięcia, ułatwia odprężenie i pomaga w utrzymaniu zdrowego snu. Wyciąg z szyszek chmielu - działa kojąco i przyczynia się do spokojnego snu. Wyciąg z krokusa uprawnego - przyczynia się do równowagi emocjonalnej oraz pomaga utrzymać pozytywny nastrój.
ODPOWIEDZ