Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ewolucja nerwicowa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Moody
Zarejestrowany Użytkownik

7 kwietnia 2019, o 20:20

Na początku zaburzenia miałem schizy związane ze stanem zdrowotnym, poradziłem sobie z tymi błędnymi przekonaniami. Stan w którym teraz się znajduje nie jest najgorszy, zdarzają się lepsze dni i gorsze. Zauważyłem, że w momencie w którym pokonuję jedną ścianę, zaczyna budować się kolejna i wyłania się po pewnym czasie. Jak pisałem wcześniej, miałem lęki związane ze zdrowiem, teraz pojawiają się lęki przed ludźmi, czasami przed jazdą autobusem itp.
Dlaczego pojawiają się coraz to nowe obawy?
zanet
Zarejestrowany Użytkownik

7 kwietnia 2019, o 20:47

Wpadleś w koło lękowe. Twoja głowa ciągle szuka jakiś zagrożeń zewsząd, więc jak z jednym sobie poradzisz to narwa próbuje Cie z drugiej strony dojechać, ona się broni chce być z Tobą całe zycie😅 tylko Ty jesteś madrzejszy więc wiesz, że zrozumienie zaakceptowanie i olewka zrobią jej z dupy jesień średniowiecza niedługo czyt wyjdziesz z tego koła iluzji 😁
ODPOWIEDZ