Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Escipram-teraz wiem co to jest depresja.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
justyna164
Zarejestrowany Użytkownik

13 marca 2021, o 12:49

Słuchajcie od 10 dni biorę Escipram i już po pierwszym dniu poczułam się tak źle psychicznie jak jeszcze nigdy.Byłam wcześniej w kiepskim stanie ale to co jest teraz to jest coś nieprawdopodobnego.Czuje jakbym nie była sobą,dni mijają mi w bólu,smutku poczuciu,że to się nigdy nie skończy i nigdy nie będę szczęśliwa.Nie mam ochoty nic robić leżę na telefonie cały dzień a nawet to mnie meczy.Miałam przebłyski jakiejś energii i myśli weź się w garść co ty robisz.Ale szybko przechodziły i od nowa jest ten stan.Deneruja mnie szczęśliwi ludzie,myśle sobie co oni widza w życiu ja czuje,ze to wszystko jest całkowicie bezsensu.....Chciałabym wrócić do dawnej mnie ,chciałabym znowu tak odczuwać życie,a mam wrażenie jakbym miała jakąś blokadę nie do przeskoczenia.
Czy to jest normalne czy to minie?Czy te leki nie są dla mnie?
Awatar użytkownika
Mily
Dyżurny na forum Odważny VIP

13 marca 2021, o 13:46

justyna164 pisze:
13 marca 2021, o 12:49
Słuchajcie od 10 dni biorę Escipram i już po pierwszym dniu poczułam się tak źle psychicznie jak jeszcze nigdy.Byłam wcześniej w kiepskim stanie ale to co jest teraz to jest coś nieprawdopodobnego.Czuje jakbym nie była sobą,dni mijają mi w bólu,smutku poczuciu,że to się nigdy nie skończy i nigdy nie będę szczęśliwa.Nie mam ochoty nic robić leżę na telefonie cały dzień a nawet to mnie meczy.Miałam przebłyski jakiejś energii i myśli weź się w garść co ty robisz.Ale szybko przechodziły i od nowa jest ten stan.Deneruja mnie szczęśliwi ludzie,myśle sobie co oni widza w życiu ja czuje,ze to wszystko jest całkowicie bezsensu.....Chciałabym wrócić do dawnej mnie ,chciałabym znowu tak odczuwać życie,a mam wrażenie jakbym miała jakąś blokadę nie do przeskoczenia.
Czy to jest normalne czy to minie?Czy te leki nie są dla mnie?
Przejdzie, wszystko co opisujesz tez przezywalam. Odnosnie leków, potrzeba troche czasu, aby odczuc poprawe w samopoczuciu, ale jak wiesz same leki nie załatwią sprawy... Spróbuj zmuszac sie do czegokolwiek, ja sobie "rozkazywalam" Kamila w tej chwili wsajesz i idziesz ugotować obiad, idziesz na zakupy, posprzątać itp itd.... Bywalo mega ciężko, ale jak zmuszalam sie do dzialania,czulam sie po tym lepiej. Mi rowniez pomagalo jak o siebie zadbalam, jakis makijaz, fryz, ladny ciuch, na sile oczywiscie, ale wtedy czulam sie lepiej. Wiem, ze sie nie chce i caly swiat jest beee i do dupy, ale pamietaj, ze robisz to dla siebie
justyna164

13 marca 2021, o 14:48

A po jakim czasie u Ciebie minęło ?
Awatar użytkownika
Mily

13 marca 2021, o 15:03

justyna164 pisze:
Nie porównuj sie do nikogo, u jednego zaburzenie lękowe "leczone" farmakologią moze trwac 20 lat, a u innego samą terapią 10 miesięcy. Ile Ty bedziesz trwac w tym gó*wnie, to tylko i wyłącznie bedzie zalezec od Ciebie i Twojej pracy
Awatar użytkownika
Mily

13 marca 2021, o 15:09

Mily pisze:
13 marca 2021, o 15:03
justyna164 pisze:
Nie porównuj sie do nikogo, u jednego zaburzenie lękowe "leczone" farmakologią moze trwac 20 lat, a u innego samą terapią 10 miesięcy. Ile Ty bedziesz trwac w tym gó*wnie, to tylko i wyłącznie bedzie zalezec od Ciebie i Twojej pracy
Widze, ze jestes "swiezynka" w temacie zaburzenia, podesle Ci na początek material na temat mechanizmów zaburzenia lękowego, poczytaj sobie, to bardzo wazne.
Polecam rowniez strone Wiktora założyciela tego forum www.emocjobranie.pl tam znajdziesz rowniez pomocne materialy i nagrania
Awatar użytkownika
Mily

13 marca 2021, o 15:14

I jak bedziesz potrzebowala pomocy, bedziesz miala jakies pytania, to mozesz pisac do mnie na priv....
Bądź dzielna i nie martw sie, wyjdziesz z tego jak kazdy z nas 💪
Awatar użytkownika
Mily

13 marca 2021, o 15:31

Storczyk24

16 marca 2021, o 09:24

Witam. Ja już 4 tydzień biorę Elice to chyba to samo. Biorę 5 mg rano. Nie wiem czuję się straszne jakas taka otępiała bez sił do niczego. Fakt ataki paniki pojawiają się rzadziej ale to uczucie bycia jak dętka mnie przeraża. Ostatnio dołączyła też bezsenność albo wybudzanie się co godzinę. I tak się zastanawiam czy to dobry lek??? Pozdrawiam
ODPOWIEDZ