Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Derealizacja\depersonalizacja - pytanko
- Lucky*
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam takie pytanie: czy u kogoś zaburzenie rozwinęło się poprzez dd/dp?. Np. rok temu w pracy na nocnej zmianie zacząłem się czuć taki odcięty i to się stopniowo nasilalo aż osiągnęlo stan krytyczny
Tak czytam że większość z Was zaczynało od standardowego ataku paniki, a u mnie pierwsza była derealizacja pomieszana z depersonalizacja.

- dankan
- Odburzony i pomocny użytkownik
Tak to możliwe u mnie w sumie przed atakiem paniki miałem duższy czas odcięcia derealizacji. Victor o tym pisze sporo w swoich wpisach.
luknij sobie:
derealizacja-depersonalizacja-artyku.html
luknij sobie:
derealizacja-depersonalizacja-artyku.html
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Lucky* pisze: ↑22 listopada 2018, o 17:23Mam takie pytanie: czy u kogoś zaburzenie rozwinęło się poprzez dd/dp?. Np. rok temu w pracy na nocnej zmianie zacząłem się czuć taki odcięty i to się stopniowo nasilalo aż osiągnęlo stan krytycznyTak czytam że większość z Was zaczynało od standardowego ataku paniki, a u mnie pierwsza była derealizacja pomieszana z depersonalizacja.
No u mnie to zaczęło się od derealizacji właśnie.. dostalam po treningu a później już całkiem zaburzenie się zaczęło.. wiadomo że szukać mogę już wcześniej jakis początków nerwicy, Ale to największe bum wlansie od derelki się zaczęło I wzięcia psychodelika :p