Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Decyzja o braniu leków porada

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Zagubiony1234
Nowy Użytkownik

26 marca 2025, o 19:02

Hej nadszarpani od wielu miesięcy walczę z tym czymś czym jest problemem jest nerwica lękowa lęk wolno płynący objawy somatyczne przechodzę przez piekło wewnętrzne którego nikt nie widzi zresztą nie musze tłumaczyć wy wiecie o co chodzi byłem bardzo zdeterminowany, żeby poradzić sobie z tym bez leków i przez wiele miesięcy nie podawałem się szukałem rozwiązań czytałem tu na forach o mechanizmach nerwicy ''walcz lub uciekaj'' czytałem posty Victora Divivica zdołałem zrozumieć czym jest świadomość oddzielić się od swoich myśli, dać im przepływać czytając słuchając historii odburzonych bylem bardzo pozytywnie nastawiony i przekonany, że mi się uda z tego wyjść nie wiem, może robię coś jeszcze źle, niestety bezsenność z powodu nerwicy to mój gwóźdź do trumny i podjąłem decyzje żeby iść do psychiatry po leki bo nie widzę innego rozwiązania chyba, że jeszcze czegoś nie zakumkałem i robię coś źle? Od początku twierdziłem nie będę brał leków bo : bo moim problemem jest zaburzenie lękowe a nie depresja ja depresji nie mam a leki są antydepresyjne Poza tym leki nie są na ''lęk'' dosłownie. Ale nie widzę już innego wyjścia. Najgorsze, że truje rodzinie ciągle o swoim stanie ale oni tego nie rozumieją, nie rozumieją powagi tego.... Czy możecie coś napisać? Było by mi miło. Może jak było u was z lekami? jak się przyjęły? czy pomogły a może to był błąd? Pozdrawiam wszystkich obyśmy z tego wyszli i kiedyś byli szczęśliwi na tym łez padole...
Awatar użytkownika
Aksyloksa
Zarejestrowany Użytkownik

27 marca 2025, o 00:59

Są różne leki na problemy psychiczne, nie tylko antydepresyjne. Ja biorę pregabaline na lęki i bardzo mi pomogła.
Fighting for better life
KamilM94
Nowy Użytkownik

28 marca 2025, o 22:07

Pregabalina to dobry wybór na leki. Strzeż się jedynie benzodiazepin a gdybyś już naprawdę musiał to nie bierz tego regularnie dłużej niż 4 tygodnie.

Znam ten ból, kiedy nikt z otoczenia nie rozumie tych napadów, a wręcz twierdzą, że się przesadza, że trzeba więcej pracować i nie będzie miał organizm "siły na napady"..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Paulosia
Zarejestrowany Użytkownik

28 marca 2025, o 22:35

Również polecam pregabalinę. Trzeba zaznaczyć, że tak jak większość leków działa dopiero po paru tyg. Nie uzależnia. Zgadzam się z kolegą wyżej odnośnie benzodiazepin - mi psychiatra pozwoliła brac tylko 2 pierwsze tygodnie leczenia, inaczej nie dało się żyć.. W drugim tygodniu, co drugi dzień. Są bardzo uzależniające.
ODPOWIEDZ