Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Z czym już sobie dałaś/łeś radę?
- nat
- Zarejestrowany Użytkownik
Przez pierwszy miesiąc (może dwa) panicznie się bałam zostać sama, teraz jest lepiej, ale nadal się boje. Udaje mi się jakoś przeżyć godzinę czy dwie samej. Mimo wszystko nadal zamykając drzwi mam myśl "zamknę tylko na jeden zamek, jak coś się stanie łatwiej będzie wejść" i przemieszczając się po domu nie odkładam telefonu, gdyby coś się stało. Jakimś cudem sama wychodzę z domu (rzadko co prawda), ale źle się wtedy czuję. Nie mam jednak wyjścia i towarzyszy mi ogromny lęk, ale wychodzę jak muszę. To już coś 

-
- Gość
Nie wiem czy można mówić o osiągnięciu gdy całą sprawę odwala za nas tabletka
ale niech będzie że dzięki tabletkom osiągnąłem chemiczny spokój
Znów potrafię oddychać i nie tracić przytomności oraz nie mieć hiperwentylacji etc etc
Wprawdzie mogę wychodzić z domu bez problemu ale nie mam gdzie,nie mam do kogo więc nie wychodzę
Wstaję,łykam tabletkę i idę spać .
ale niech będzie że dzięki tabletkom osiągnąłem chemiczny spokój

Znów potrafię oddychać i nie tracić przytomności oraz nie mieć hiperwentylacji etc etc
Wprawdzie mogę wychodzić z domu bez problemu ale nie mam gdzie,nie mam do kogo więc nie wychodzę

Wstaję,łykam tabletkę i idę spać .
-
-
I źle napisałam,kurcze jeszcze nie znam się na pisaniu tutaj za bardzo.... Gratuluję Wam bardzo każdego kroku do przodu i trzymam za wszystkich kciuki a Wy jak możecie trzymajcie też troszkę za mnie miłego dnia dla Wszystkich 
Uwierz że dasz radę,a później sobie to udowodnij.
- Estersis
- Odważny i aktywny forumowicz
A ja powoli daje sobie rade ze wszystkim po trochu. Mysli i objawy z ciala przychodza ale juz nie maja nademna takiej wladzy jak pol roku temu. Pewnie ze reaguje jeszcze na mojego konika i wtedy mysli chca mnie straszyc ale mowie stop i zyje tu i teraz.... Ogarniam sie bez lekow. Wkladam duzo staran w zrozumienie mechanizmu dzialania natretow i leku. Jestem dobra dla siebie i pozwalam sobie na odpoczynek o przyjemnosci. Medytuje tak jak umie i usmiechem witam kazdy dzien nawet ten ze straszakami...Radze sobie i tak ma byc!
- Celine Marie
Zlewam skutecznie niektóre somaty i pilnuję myśli,żeby nie zrobiły się natrętami ,jestem bardziej wojownicza 

"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
-
Wiec i ja sie pochwale, juz nie boje sie jazdy metrem/ tramwajem z kims znajomym. Wczesniej zawsze szukalam pretekstu zeby jechac sama, bo co by bylo gdybym dostala ataku paniki i ktos by to zobaczyl. Teraz stwierdzam ze z kims jest nawet fajniej 

- Nipo
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Super wiedziałem ze kiedyś się zmienisz w wojownikaCeline Marie pisze: ↑8 marca 2018, o 11:02Zlewam skutecznie niektóre somaty i pilnuję myśli,żeby nie zrobiły się natrętami ,jestem bardziej wojownicza![]()

- Nipo
U mnie w sumie tez coraz lepiej mimo gorszych chwil coraz lepiej sobie radę z moim super konikiem lękowym
często udaje mi się wyjść z tej iluzji jest to chwilowe ale wiem ze czas będzie się wydłużał i w końcu kurtyna opadnie 

- Celine Marie
Nipo pisze: ↑8 marca 2018, o 12:05Super wiedziałem ze kiedyś się zmienisz w wojownikaCeline Marie pisze: ↑8 marca 2018, o 11:02Zlewam skutecznie niektóre somaty i pilnuję myśli,żeby nie zrobiły się natrętami ,jestem bardziej wojownicza![]()
![]()

Ale nie wiem czemu,chyba to te drożdże

Tak czy siak to jest to pikuś w porównaniu co jeszcze mam i co mnie czeka

"Już nie pamiętam prawie
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
- Nipo
Małymi kroczkami dasz radę !!Celine Marie pisze: ↑8 marca 2018, o 12:38Nipo pisze: ↑8 marca 2018, o 12:05Super wiedziałem ze kiedyś się zmienisz w wojownikaCeline Marie pisze: ↑8 marca 2018, o 11:02Zlewam skutecznie niektóre somaty i pilnuję myśli,żeby nie zrobiły się natrętami ,jestem bardziej wojownicza![]()
![]()
![]()
Ale nie wiem czemu,chyba to te drożdże![]()
Tak czy siak to jest to pikuś w porównaniu co jeszcze mam i co mnie czeka![]()