Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
czy wierzycie w Boga?
- nierealna
- Ex Moderator
To jest trochę taki lękowy mysle temat, bo porusza kwestię nad którą od laty sprzeczają się tłumy.
Ja osobiście w Boga wierzę, ostatnio muszę chodzić do kościoła, bo zostałam chrzestną
Ale na tym kończy się moje wywodzenie na ten temat. Bo dowiedzenie się czy jest, czy nie ma i tak w niczym nam nie pomoże
Ja osobiście w Boga wierzę, ostatnio muszę chodzić do kościoła, bo zostałam chrzestną

Ale na tym kończy się moje wywodzenie na ten temat. Bo dowiedzenie się czy jest, czy nie ma i tak w niczym nam nie pomoże

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja wierzę
Chodzę do kościoła, ostatnio zaczęłam mocniej wierzyć 

- Guett
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja wierzę w Boga. a z chodzeniem do kościoła to nie chodzę w ogóle praktycznie. Ale w tym tygodniu będę pierwszy raz w kościele w tym roku, bo jest msza za mojego śp przyjaciela... kiedyś częściej jeździłem do kościoła. nie czuje się z tym źle czy coś.
i'm tired boss
-
tylko ze ja nie do konca wiem czy dobrze robie ze nie chodze do kosciola a poza tym zle sie czuje wsrod tlumu ludzi bo mowie tu o niedzielnej mszy a tak zeby sie pomodlic to wchodze do kosciola ale przewaznie w tygodniu nie wiem czy to co napisalam ma jakis sens
-- 29 marca 2015, o 20:59 --
tylko ze ja nie do konca wiem czy dobrze robie ze nie chodze do kosciola a poza tym zle sie czuje wsrod tlumu ludzi bo mowie tu o niedzielnej mszy a tak zeby sie pomodlic to wchodze do kosciola ale przewaznie w tygodniu nie wiem czy to co napisalam ma jakis sens
- Maadziak
no halo, czemu ma sensu nie mieć? to Twoja sprawa jak i kiedy chodzisz czy masz taką potrzebę i z tego co rozumiem chodzisz dla siebie... no niedziela-.. ja staram się chodzić często, lecz gdy mam gorszy dzień i źle się czuję to w domu zostaję, no lol 3 km z buta i deszcz padaaga1234 pisze:tylko ze ja nie do konca wiem czy dobrze robie ze nie chodze do kosciola a poza tym zle sie czuje wsrod tlumu ludzi bo mowie tu o niedzielnej mszy a tak zeby sie pomodlic to wchodze do kosciola ale przewaznie w tygodniu nie wiem czy to co napisalam ma jakis sens
ale w kościele lubię tego słuchać-bo czasem sama biblia mówi o wartościowych sprawach, nauczyłam się również publicznych występów, wkręciłam się w czytania na głos przed ludźmi, tak jak to lektorzy robią i dzięki temu zauważyłam jak ludzie w obłokach bujają

-- 29 marca 2015, o 21:21 --
a wiecie jak reagować na złe samo poczucie w śród innych?
BUNTEM
no kurde to jest dla wszystkich i mam gdzieś jakieś stare babcie dewotki które się gapią czasem, mam GDZIEŚ TO WSZYSTKO! mam gdzieś głupiego proboszcza który się czepia o byle co.. chodzę z własne potrzeby i nie będę zważać na ludzi,co o mnie myślą-o ile myślą

i to nie tyczy się tylko kościoła tylko każdego miejsca
- niepojęta
Wierzę w Boga. Wiele razy przez moje bunty,lęki,wyjazdy itd oddalałam się od wiary ale obecnie chcę być bliżej Boga. Czasem wydaje się,że tylko on może przynieść ukojenie.. szczególnie kiedy mam myśli że lepiej ze sobą skończyć, staram się w myślach modlić żeby minęło. Wczoraj nawet ściągnęłam sobie aplikacje na telefon,nie mogłam zasnąć jak zwykle i zaczęłam czytać Biblię.
-- 30 marca 2015, o 14:02 --
Wierzę w Boga. Wiele razy przez moje bunty,lęki,wyjazdy itd oddalałam się od wiary ale obecnie chcę być bliżej Boga. Czasem wydaje się,że tylko on może przynieść ukojenie.. szczególnie kiedy mam myśli że lepiej ze sobą skończyć, staram się w myślach modlić żeby minęło. Wczoraj nawet ściągnęłam sobie aplikacje na telefon,nie mogłam zasnąć jak zwykle i zaczęłam czytać Biblię.
-- 30 marca 2015, o 14:02 --
"Zostaw przeszłość za sobą, a uwolnisz umysł"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
"Nie bój się bać, to przecież ludzka rzecz. Odwagą jest spojrzeć lękowi prosto w oczy"
"Nie wypieraj myśli. Myśli są przelotne, a wypieranie ich powoduje frustrację. Akceptacja, dystans, najtrudniejsza sztuka w drodze do sukcesu"
"Chwyć byka za roki zanim on zdąży chwycić Ciebie"
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
"Wszystko zależy od nastawienia. Każda sytuacja może wyglądać strasznie, jeśli żyję się w lęku"
- dziwny123
W takim aspekcie, jak przedstawiają religie, zdecydowanie nie. W aspekcie inteligentnego twórcy wszechświatów i ewentualnego przyczyniania się do inicjowania w nich życia, dopuszczam obie wersje, być może istnieje, być może nie.