Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy to przez to?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
alonE
Zarejestrowany Użytkownik

12 marca 2015, o 19:45

Myśląc zauważyłem ze cały czas boje się o swoją przyszłość. Za dzieciaka byłem wytyka ojciec zmarł gdy miałem 2 miesiące a w domu się nie przelewa i tutaj pytanie ponieważ cały czas myślę i boję się że tak będzie wyglądać moje całe życie czyli biednie nie będę mógł sobie pozwolić na rzeczy które chciałbym i cały czas marze jak np. Otworze firmę będę dobrze zarabiałlładna dziewczynę miał ale zaraz czar pryska gdy widzę w moim wieku 17 lat jak np. Ma wszystko ładne ubrania ładna diewczyne i odrazu u mnie myśli ze nie wyjdzie mi ze urodziłem się taki i taki będę. ... i odrazu nerwica ataki źle myślenie czy to przez to ta nerwica mnie atakuje? Jak się. Pozbyć tego aby nie marzyć o tej kasie i nie bać ze nie wyjdzie w mi w życiu
Awatar użytkownika
Maadziak

12 marca 2015, o 19:52

Jako że że mam troszkę podobnie, to jestem w stanie Ci powiedzieć jedno...
to przez to co opisałeś :(
wiele osób w takiej sprawie tu na forum radzi terapię albo coś takiego
Awatar użytkownika
malgos
Odburzony i pomocny użytkownik

12 marca 2015, o 19:53

Takie troche pytanie w stylu jak zrobic zeby zarobic :)
Mysle ze trudno jest przestac pragnac, szczegolnie jak wokolo jest sporo bogactwa materialnego.
Ale poki jestes mlody to nie mozesz ograniczac sie mysleniem i zamartwianiem czy bedziesz mial na wszystko pieniadze, bo to ci stworzy tylko presje a pieniedzy i tak nie da. Wszystko sie okaze w przyszlosci wiec juz teraz mozesz dbac o swoja przyszlosc, np wybierajac jakas dziedzine nauki, potem studiujac ja i przygotowujac sobie pod to mozliwosc pracy ( a nie konczenie czegos bo jest modne czy czegos bo lubie chociaz nigdy po tym nie bede mial i tak pracy). A to w przyszlosci da Ci efekty.
Ja tez nie bylam nigdy zamozna ale zajelam sie ekonomia i teraz moge calkiem niezle zarabiac mimo trudnosci z uwagi na nerwice ktora sie za mna ciagnie za dlugo ale tylko w sumie z mojej winy bo liczylam ze to minie jak bede walkowala zycie na terapii przez 4 lata :)

A co do tego czy nerwica moze nasilac takie myslenie to owszem, przy nerwicy wszystko jest 100000 razy bardziej wyolbrzymiane.
alonE

12 marca 2015, o 19:55

Czyli podsumowując połowasukcesu za mna jeżeli znalazłem klucz do tej nerwicy? A to pociągi cały wachlarz problemów i błędne koło hm a sam mogę się z tym jakoś uporać i czy terapia mi pomoże?
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

13 marca 2015, o 11:06

Jaki klucz znalazles? :D
Kluczem do nerwicy to jest przestac sie nakrecac :) a do zmiany postawy na zycie kluczem jest budowa nowych wartosci, w oparciu o jakas nowa np filozofie zyciowa czy religie albo jakies inne wartosci czy po prostu postanowienia.
Tak, terapi amoze ci w tym pomoc.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ