Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
czy to przez to?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Myśląc zauważyłem ze cały czas boje się o swoją przyszłość. Za dzieciaka byłem wytyka ojciec zmarł gdy miałem 2 miesiące a w domu się nie przelewa i tutaj pytanie ponieważ cały czas myślę i boję się że tak będzie wyglądać moje całe życie czyli biednie nie będę mógł sobie pozwolić na rzeczy które chciałbym i cały czas marze jak np. Otworze firmę będę dobrze zarabiałlładna dziewczynę miał ale zaraz czar pryska gdy widzę w moim wieku 17 lat jak np. Ma wszystko ładne ubrania ładna diewczyne i odrazu u mnie myśli ze nie wyjdzie mi ze urodziłem się taki i taki będę. ... i odrazu nerwica ataki źle myślenie czy to przez to ta nerwica mnie atakuje? Jak się. Pozbyć tego aby nie marzyć o tej kasie i nie bać ze nie wyjdzie w mi w życiu
- malgos
- Odburzony i pomocny użytkownik
Takie troche pytanie w stylu jak zrobic zeby zarobic 
Mysle ze trudno jest przestac pragnac, szczegolnie jak wokolo jest sporo bogactwa materialnego.
Ale poki jestes mlody to nie mozesz ograniczac sie mysleniem i zamartwianiem czy bedziesz mial na wszystko pieniadze, bo to ci stworzy tylko presje a pieniedzy i tak nie da. Wszystko sie okaze w przyszlosci wiec juz teraz mozesz dbac o swoja przyszlosc, np wybierajac jakas dziedzine nauki, potem studiujac ja i przygotowujac sobie pod to mozliwosc pracy ( a nie konczenie czegos bo jest modne czy czegos bo lubie chociaz nigdy po tym nie bede mial i tak pracy). A to w przyszlosci da Ci efekty.
Ja tez nie bylam nigdy zamozna ale zajelam sie ekonomia i teraz moge calkiem niezle zarabiac mimo trudnosci z uwagi na nerwice ktora sie za mna ciagnie za dlugo ale tylko w sumie z mojej winy bo liczylam ze to minie jak bede walkowala zycie na terapii przez 4 lata
A co do tego czy nerwica moze nasilac takie myslenie to owszem, przy nerwicy wszystko jest 100000 razy bardziej wyolbrzymiane.

Mysle ze trudno jest przestac pragnac, szczegolnie jak wokolo jest sporo bogactwa materialnego.
Ale poki jestes mlody to nie mozesz ograniczac sie mysleniem i zamartwianiem czy bedziesz mial na wszystko pieniadze, bo to ci stworzy tylko presje a pieniedzy i tak nie da. Wszystko sie okaze w przyszlosci wiec juz teraz mozesz dbac o swoja przyszlosc, np wybierajac jakas dziedzine nauki, potem studiujac ja i przygotowujac sobie pod to mozliwosc pracy ( a nie konczenie czegos bo jest modne czy czegos bo lubie chociaz nigdy po tym nie bede mial i tak pracy). A to w przyszlosci da Ci efekty.
Ja tez nie bylam nigdy zamozna ale zajelam sie ekonomia i teraz moge calkiem niezle zarabiac mimo trudnosci z uwagi na nerwice ktora sie za mna ciagnie za dlugo ale tylko w sumie z mojej winy bo liczylam ze to minie jak bede walkowala zycie na terapii przez 4 lata

A co do tego czy nerwica moze nasilac takie myslenie to owszem, przy nerwicy wszystko jest 100000 razy bardziej wyolbrzymiane.
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Jaki klucz znalazles? 
Kluczem do nerwicy to jest przestac sie nakrecac
a do zmiany postawy na zycie kluczem jest budowa nowych wartosci, w oparciu o jakas nowa np filozofie zyciowa czy religie albo jakies inne wartosci czy po prostu postanowienia.
Tak, terapi amoze ci w tym pomoc.

Kluczem do nerwicy to jest przestac sie nakrecac

Tak, terapi amoze ci w tym pomoc.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p