Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

czy to na pewno nerwica

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
nerwOski
Zarejestrowany Użytkownik

9 listopada 2018, o 18:19

Hej Pytanie mi się nasuwa , jeżeli np. nie mam już lęku tylko utrzymuje mi się arytmia dodatkowe skurcze serca to czy może to być przez konflikt wewnętrzny czy np. przez to że się wszystkim przejmuje i w ogóle jestem nerwowy z natury. czy w ogóle możliwe jest pozbycie sie tej arytmi i napięcia. Dziękuje pozdrawiam
Ej poczekaj moment to wszystko jest zmyślone !...
tapurka
Dyżurny na forum Odważny VIP

9 listopada 2018, o 21:36

Czy arytmia jest zdiagnozowana przez lekarza? Bo od tego zależy jak ją leczyć. Jeżeli jest to tylko Twoje wyobrażenie że masz arytmię, no to są to myśli natrętne nerwicowe, hipochondria się kłania. Leczysz tak samo jak nerwicę, czytać forum i oglądać Divovica zalecam :P
you infected my blood
nerwOski

12 listopada 2018, o 20:21

byłem w szpitalu na echo itp. zdiagnozowali arytmie dawali bisocard czy coś takiego nic nie pomogło wypisali do domu w stanie dobrym z arytmią, i tak sobie żyje nie ma dnia żebym jej nie miał a ostatnie dni to co chwila, czytam forum ogladam divo. staram się ze zrozumieniem robić te wszystkie rzeczy. oczywiście nerwice też mam niby zdiagnozowaną przez psychiatrę. pozdrawiam
Ej poczekaj moment to wszystko jest zmyślone !...
AnnaJa

12 listopada 2018, o 21:56

Mialam nie wiem czy po prostu wydawalo mi sie ze serce mi inaczej bije, wtedy mialam tez takie laskotanie w gardle, w tym momencie wlasnie jak serce inaczej bilo.
Bylam na EKG wysilkowym i mialam USG serca ( moj lekarz rodzinny z tego czasu byl kardiologiem wiec je zrobil bo chcial) Wszystko wyszlo ok, i ze stress ( czyli w moim przapadku nerwica). Ostatni tez mialam momenty wiec poszlam jeszcze raz, tym razem do innego lekarza, zalozyli mi 24 h EKG, ale jak na zlosc moich objawowo nie bylo, lekarz zrobil tez USG serca jakies specjalne paczal na rozne rzeczy. Wyszlo, ze jest ok, zastawka mi sie nie do konca zamyka, ale powiedzial, ze duzo ludzi to ma i nic takiego.
Nie mialam tego od tamtego momentu, jak sie znowu pojawi bede starac sie ignorowac.

Czy skoro masz stwierdzona arymie to masz jakies zalecenia, co robic, nie wiem sport, czy bardziej zaden etc?
Ten lakarz mi powiedzial, ze arytmia sie zdaza i nie koniecznie musi to byl niepokojacy objaw, serce sie "resetuje" i bije sobie dalej. Nie ktorzy Maja arytmie i nie wiedza nawet bo nie czuja, a my sie wsluchujemy w kazdy sygnal kazde pokniecie kazdy bol.
Staraj sie nie zwracac na to uwagi, ja nie moge wsluchiwac sie w serce bo fixuje czy bije zaszybko czy za wolno czy stanie. Na szczescie t natretne mysli w ciagu kilku sekund zastepuje innymi.
ODPOWIEDZ