Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy to nerwica?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
nerwicowiec25
Nowy Użytkownik

13 stycznia 2026, o 10:16

Na początku chciałem się przywitać.
Moje objawy:
- bardzo silny lęk
- ciągłe 'gryzienie' po rękach i plecach (najgorzej rano)
- ciągłe pobudzenie trwające dzień i noc
- w trakcie napływu silniejszego pobudzenia wrażenie utraty kontaktu z rzeczywistością
- wszystko wymieszane w głowie
- wrażenie oddzielenia myśli
- nie poznaje się w lustrze
- nie czuje motywacji oraz emocji
- To okropne pobudzenie, jeśli nie zostanie przerwane lorafenem utrzymuje się cały czas
- pobudzenie nie pozwala mi robić nic, co chwile odskakuje od danej czynności i gdzieś muszę iść

Objawy utrzymują się od 1,5 roku i ciągle narastają. Żaden lek nie działa- jedynie jeszcze zwiększa pobudzenie.
Czy ktoś tak miał?
Czy to nerwica?
Kelly
Zarejestrowany Użytkownik

13 stycznia 2026, o 16:11

Nie wiem nie jestem lekarzem ale może być. Lekarz zdiagnozował nerwicę? (domyślam że że skoro leki przepisał to już byłes u niego) Pozdrawiam
..
ODPOWIEDZ