Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy to nerwica lekowa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Radek_88
Zarejestrowany Użytkownik

21 grudnia 2015, o 01:14

Witam
Jestem tutaj nowy na imie mam Radek.Od dluzszego czasu mam Nerwice tak w sumie mysle .nie bylem u psychologa anic z tych rzeczy ale miewam "ataki" tego typu jakie sa w objawach.W tym momencie mieszkam za granica i nie chce chodzic po lekarzach z powodu pewnych barier jezykowych.Podczas ataku jakos sobie radze ale czasami lapie mnie to przed jakas wazna rozmowa w szczegolnosci gdy mam ja przeprowadzic po angielsku zaraz jestem caly mokry serce szybko bije i te uczycie omdlewania nie zawsze tak mam .ale jak juz mam to tragedia staram sie uspokoic ale jednoczesnie mysle o tym ze jestem caly spocony i zaraz zaczynam sie jeszcze bardziej stresowac serce znow wali i wszystko od poczatku .czy ktos z was tez tak ma i czy zna jakies sposoby na uspokojenie nie szprycujac sie prochami moze jakies ziola itp.??ale ogolnie czy ma to wogole zwiazek z nerwica czy jakies inne urojenie .Czasami gdy ogladam jakis film dokumentalny o ludzkim ciele czy cos w tym stylu i toczona jest gadka o problemach z sercem plucami zaraz automatycznie sam u siebie wyczuwam te problemy i znowu te napady strachu jest to drazniace wmawiam sobie ze nic mi niejest i wogole ale gdy ogladam ze znajomymi jednoczesnie starajac sie ukryc ze cos nietak ze mna co mnie jeszcze bardziej stresuje to jest jakas masakra .Nogi lataja mi same jakbym sie nacpal fety chce gdzies wyjsc uciek pochodzic ale nie chce jednoczesnie by nie wygladac na wariata .Kawy prawie wogole nie pije gdyz czasami po wypiciu mysle o zawale nie moge wystac w miejscu caly jestem spocony blady mysle ze zaraz zemdleje ale jak jestem porzadnie czyms zajety to jest spoko moge pic kawy ile zechce.Takze jak myslicie czy to jest nerwica?? Przepraszam za skladnie czy ewentualne bledy ale wlasnie w tej chwili mam jeden z atakow dusznosci i pisze w pospiechu i jakos nie moge sie uspokoic.Dziekuje za przeczytanie i ewentulna odpowiedz.pozdrawiam
Awatar użytkownika
schanis22

21 grudnia 2015, o 01:40

Radek88 , z tego co piszesz o objawch to nerwica , wywołana stresem . Dobrze że trafiłeś na to forum , ah nie doszukuj się innych chorób bo jeszcze nakręca nerwice etap-1-istota-leku-t4245.html to do posłuchania na pocżątek .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Radek_88

21 grudnia 2015, o 01:52

Teraz juz mi lepiej .wciaz szukam jakiegos sposobu na uspokojenie .gdy lek obudzi mnie w nocy lub nad ranem jedynym lekiem jest muzyka ale wdzien czasami trudno jest zachowac mi spokoj.nie chce brac jakichs tam psychotropow mam dosc uzaleznien ale jak sie uspokoic a nie otumanic jednoczesnie ??
Awatar użytkownika
schanis22

21 grudnia 2015, o 01:55

pij melisę i wez magnez B6 w Anglii można tez kupić w jakimś polskim sklepie magnez stres ja to biorę . Jedz dużo bananów i gorzkiej czekolady , dbaj o siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Radek_88

21 grudnia 2015, o 02:01

Jutro zajde do Polskiego sklepu i kupie ten magnez jak w Anglii jest to w Irlandii pewnie tez swoja droga to poraz pierwszy slysze o tym magnezie .co do melisy to pije w miare duzo ale herbatka nie pomaga .probowalem tez roznych tabletek ziolowych z roznymi efektami albo nic nie dawaly albo powodowaly ze gadalem glupoty.sprobuje diety magnezowo czekoladowej :) dziekuje za rady .
Awatar użytkownika
schanis22

21 grudnia 2015, o 02:07

spoko ja mieszkam w Anglii i wiem jak to jest z tymi lekarzami tutaj ... ale pamiętaj że najważniejsze to poukładać sobie wszystko dobrze w głowie , wypracować dystans do stresu i nie przejmować się za duzo wszystkim a szczególnie tym na co nie mamy wpływu .
ODPOWIEDZ