Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy mam nerwice

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
MarzenaC
Zarejestrowany Użytkownik

23 maja 2015, o 10:43

Witam
Nie wiem czy mam nerwicę, jestem bardzo co do tego sceptyczna.
Skąd wiecie, że macie nerwicę?
Kto to Wam powiedział?
I skąd się ona wzięła.
Ja rozumiem późniejszy lęk przed objawami, bardzo nieprzyjemnymi, gdy się już tą "nerwicę" ma, człowiek się wówczas nakręca i trwa w tej karuzeli. Nerwica powoduje nerwicę, itp.
ALE GDZIE JEST POCZĄTEK?
Jestem tu nowa i wiele rzeczy nie rozumiem. Nie rozumiem samej istoty nerwicy. Jeśli ją mam, to skąd się wzięła? Gdzie był jej początek? Dlaczego zaczęłam szukać przyczyn złego samopoczucia? Bo złe samopoczucie się pojawiło. I to wcale nie w wyniku nerwicy.
Proszę, oświećcie mnie!
Zaznaczam, że na razie nie znalazłam przyczyny moich "cierpień". Wyniki i badania ok. Został jeszcze kardiolog...
A potem co? Czy nerwicę stwierdza psychiatra, psycholog?
Nie wiem, może moje pytania są głupie, może ktoś już je stawiał. Nie mam siły czytać wszystkich postów, bo od komputera też dostaję "nerwicy".
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

23 maja 2015, o 12:17

Ja jednak polecam troche o nerwicy poczytac wyjasnien, nie sa to posty o tym jak sie ktos zle czuje ale wyjasniajace czym ta nerwica jest i skad sie moze brac.
Polecam mocno

spis-tresci-autorami-t4728.html

Poznaj czym jest nerwica i wtedy pomyslisz o tym czy masz prawo ją miec :)

Przebadaj sie cala do konca i sama zobaczysz co postanowisz :)

Ja wiedzialem ze mam nerwice po zainteresowaniu sie tematem, poczytaniu sprawozdan innych i zobaczeniu ze w 100 % mozna znalezc w tym siebie z malymi roznicami objawowymi, poznalem jakie sa mozliwe poczatki, po zanalizowaniu objawow oraz po tym ze badania wyszly mi prawidlowo i nie mialem choroby fizycznej a lekarze powiedzieli ze jestem zdrowy.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
ODPOWIEDZ