Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Czy są jakie dobre naturalne leki na drgawki itp.?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Pitek30
Zarejestrowany Użytkownik

26 października 2014, o 23:35

Witam!

Potrzebuje Waszej opinii czy znacie albo używacie jakiś fajnych naturalnych uspokojaczy, które rozluźnią mięśnie?
Przede mną poród żony, a że jestem nerwicowcem to nie wiem czy dam radę być nią?Chciałbym, ale przeraża mnie to wszystko.
Wiem, że ona tego chce.
Troche potestowałem naturalnych suplementów i tak średnio (sedatif pc, jujube fruit, chinese skullcap, melisa, lek uspokojajacy labofarm, dziurawiec(skuteczny, ale na lęki to tak średnio), dr bach cukierki do żucia)
Z leków testowałem hydroxyzyne, ale po niej czułem się zmulony i drgawki były dalej.
Nigdy nie brałem xanaxu, ale mam jedną tabletkę i może to mi pomoże, że drgawki i napięcie zniknie.
Nie chciałbym tego brać, ale chyba nie będe miał wyboru. Chyba, że mi coś polecicie jedak z naturalnych środków.
Kava kava byłaby fajną alternatywą, ale u nas zakazana.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

26 października 2014, o 23:44

jakiś trening autogenny :P medytacja :) próbowałeś tego :P ?
No a jeśli już chcesz pobróbować z xanaxem to powiem Ci tak- Pomoże, ale nie można go brać na dłuższą metę ponieważ uzależnia.
I żadnych specyfików jak kava kava nie używaj tylko troche musisz ''powalczyc'' ze sobą :) jesli masz jakies pytania zapraszamy pisz śmiało :P Pozdrawiam :)
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
Yayatoure
Odburzony i pomocny użytkownik

27 października 2014, o 09:40

Za ile macie ten poród? Jeśli masz trochę czasu to działaj żeby lęk i nerwicę okiełznać. Działaj, a nie myśl jaki lek bo to nie pomaga.
Pitek30
Zarejestrowany Użytkownik

27 października 2014, o 15:50

Jeśli chodzi o treningi autogenne to trenowałęm Schultza i Jacobsona, troche pomogły napewno. Ostatnio jednak nie miałem czasu ćwiczyć. Poród może być tuż, termin teoretycznie na 1 listopada. Chciałbym dać radę, ale boję się, że mnie sparaliżuje. Czy poddać się czy iść z Żoną. Bo porodu nie musze oglądać, ale żeby przed ją potrzymać. Ten moment oczekiwania będzie dla mnie stresujący. Dzięki za rady:)
ODPOWIEDZ