Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
KKK123
- Zarejestrowany Użytkownik
28 października 2018, o 21:00
Klaudia55 pisze: ↑28 października 2018, o 20:52
KKK123 pisze: ↑28 października 2018, o 20:49
Ktos kiedyś powiedział, chora psychicznie osoba nie wie o tym ze jest chora, a ty masz pełna świadomość tego ze coś jest z Tobą nie tak. Jest to nerwica, sama przez takie myśli przechodziłam na początku. Ale szybko mi przeszły, bo nie chciałam po prostu by coś miało nade mną kontrole

zajmij się czymś i jak przestaniesz o tym myslec, a później znow zaczniesz powiedz sobie „nie myslalam o tym i było ok, wiec czas zająć moje myśli czymś innym”
Wiem, już mi trochę przeszło.. Ale 1 raz mialam taka myśl a wtedy jeszcze nie czytałam wpisu Victora i nie rozumiałam ze tak może być.. jest lepiej także oby tak dalej

dzięki za odpowiedź
Trzymam kciuki by wszystko wróciło do normy. Tez się odburzam i mam nadzieje ze nie długo mi minie

„Wyobraz sobie antylopę, znajdującą sie w wielkim lesie, na którą polują myśliwi psychopaci z realnymi zamiarami zabicia.
Osoba taka, będąc przez 2 tygodnie w takim lesie, zakładając, że ma tam żywnośc itd. stanie się czujna, jej wzrok będzie czujny, słuch nastawiony na kazdy szmer.
Myśli będą dotyczyły tylko skąd mogą nadejść polujący, gdzie uciec, skąd wziąc wodę, jak przeżyć, co nam zrobią jak nas złapią, będa pojawiały się obrazy, wyobrażenia.
To samo dzieje się w nerwicy.
Osoba ta bedzie w takim samym stanie umysłu jak ta z lasu, będzie nastawiona na wyszukiwanie zagrożeń”