Cześć,
Zniwelowałem objawy nerwicy z 100% do ok. 10-20%. Jest bardzo dobrze. Niestety ciągle nie mogę się uporać z objawami po wysiłku fizycznym.
Objawy głównie to:
- sztywnienie karku
- ucisk w głowie
- pojawiające się dd
- mocniejsze śnieżenie obrazu
- zmęczenie
- pisk w uszach
Kiedy się pojawiają?
Po wysiłku fizycznym typu lekki trening siłowy:
- 3x15pompek
- 3x mała ilość ćwiczeń na brzuch
- 3x10 przysiadów
Objawy te pojawiają się po takich treningach. Po bieganiu.
Dawniej robiłem dużo cięższe treningi i nic mi nie było. Prześwietlenie głowy miałem robione w szpitalu - nic nie wykryte. Wszystkie wyniki na krew, mocz extra w normie.
Czy ktoś może mi doradzić o co się rozchodzi? W którym kierunku uderzyć, aby zlikwidować te objawy? Bardzo lubię sport.
Dzięki za odp.!
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Męczliwość fizyczna po lekkich treningach
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Paradoksalnie ja dzięki nerwicy uprawiam sport. Dzięki bieganiu ominęłam szerokim łukiem leki typu xaxnax. Teraz biegam codziennie ale już bez nerwicy
pamiętam te objawy które wymieniłeś. Szczególnie te dwa pierwsze . biegaj i uprawiaj sport, po czasie samo przejdzie, byle nie skupiaj się na tym. trocheteż mnie męczyło, ale przeszło 

https://www.youtube.com/watch?v=sDKhOgc9Xq0
-
- Administrator
A długą miałe przerwę w braku ruchu? I do tego czy nie oddychasz za bardzo podczas tego?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
Raczej staram się być w ruchu cały czas. Przewlekle ćwicze, raz mnie weźmie to miesiąć cały czas, potem przerwa miesiąc/dwa, i znowu ćwiczenia jakieś. Lubie basen, biegać itp. Niestety ciągle mam bóle głowy, uciski, sztywnienie twarzy/szyi, suche wargi. Po noszeniu jakiegoś sprzętu muzycznego (głośniki, itp.), wysiłku jakimś. Jest to wkurzające niestety....
Nie zwracałem dużej uwagi na oddech, ale raczej oddycham normalnie/głębiej podczas wysiłku. Nie myslałem o tym.
Nie zwracałem dużej uwagi na oddech, ale raczej oddycham normalnie/głębiej podczas wysiłku. Nie myslałem o tym.
- Ciasteczko
- Administrator
Niestety tak bywa przy zaburzeniu, że się człowiek szybko męczy fizycznie, bo jest ogólne poczucie sfatygowania. Na Twoim miejscu, jeśli nie masz żadnych przeciwwskazań lekarskich do ćwiczeń, kontynuowałabym i się rozruszała, oczywiście nie przesadzając z jakimś dzikim wyciskiem. Nie jesteś pierwszą osobą na forum, która się na to uskarża, jest to więc dość powszechna sprawa, grunt to nie dać się temu. 

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
Mam jedynie lordoze lekką w kr. szyjnym które wyszło na prześwietleniu RTG. Lekarz fizjoterapeuta powiedział abym nie przesadzał z ćwiczeniami, ale żadnych przeciwskazań nie mam żeby nic nie robić. Hmm... Nawet jak teraz o tym piszę to czuję nagłe skurcze w głowie. Też jestem pewien na 90% że to lęk gdzieś zakotwiczony w środku mnie. Ale pytam bo czasem mam wrażenie jakby to było coś innego.