Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Cześć
-
awodwanrazc
- Zarejestrowany Użytkownik
No więc tak, trafiłam tu, bo szukam jakiegoś miejsca, gdzie zostanę zrozumiana. Już od kilku lat męczę się z depresją, trafiałam do różnych lekarzy, ale chyba zawsze kiepsko, przerywałam terapię, przestawałam brać leki, bo skutki uboczne były nie do zniesienia. Teraz po raz kolejny mi się pogorszyło i po prostu nie wiem, co zrobić. A nie umiem sobie nawet poradzić ze znalezieniem lekarza. Szczerze to nie stać mnie na prywatne gabinety, tym bardziej, że w końcu postanowiłam inaczej podejść do leków, spróbować się przemęczyć i brać leki. A poradnie na nfz są strasznie zawalone pacjentami, albo się nie mogę dodzwonić albo miejsc nie ma do czerwca. Boję się, że znowu zmarnuje rok, już trzeci rok studiuję, a wciąż jestem pierwszakiem. Boję się, bo nie jestem w stanie chodzić na uczelnię, nie nadaję się do niczego, nawet nie umiem się zmusić, żeby pranie sobie zrobić. Poradźcie, jeśli potraficie, jak sobie radzić. I jeśli znacie dobrych lekarzy we Wrocławiu, to też prosiłabym o polecenie
http://depresja.uchwycone-chwile.pl/
-
Divin
- Gość
Witaj serdecznie awodwanrazc,
Ze swojej strony proponuje Ci zapoznać się z tym działem: psychologiczne-techniki.html
Szczególnie zapoznaj się z niereaktywnoscią i nastawieniem normalnościowym, tak się składa że sam miałem depresję, nie tak długo jak Ty bo pół roku ale wiem jakie to jest uczucie i jaka apatia nachodzi człowieka. Zacznij od tych tematów i w razie czego wal śmiało. Wszyscy Cię tutaj chętnie wesprzemy. Pamiętaj że siła tkwi w Tobie, nie w lekach, nie w lekarzach, tylko w Tobie.
Ze swojej strony proponuje Ci zapoznać się z tym działem: psychologiczne-techniki.html
Szczególnie zapoznaj się z niereaktywnoscią i nastawieniem normalnościowym, tak się składa że sam miałem depresję, nie tak długo jak Ty bo pół roku ale wiem jakie to jest uczucie i jaka apatia nachodzi człowieka. Zacznij od tych tematów i w razie czego wal śmiało. Wszyscy Cię tutaj chętnie wesprzemy. Pamiętaj że siła tkwi w Tobie, nie w lekach, nie w lekarzach, tylko w Tobie.
-
awodwanrazc
Bez obrazy, może takie rzeczy pomagają ludziom, którzy nie chorują na żadne choroby psychiczne, a po prostu nie radzą sobie z pewnymi aspektami życia. Mnie to już nie pomoże. Ja raczej oczekuję rady jakiego lekarza wybrać i jakie leki nowej generacji są warte uwagi
-
Divin
- Gość
Rozumiem, oczywiście, masz prawo do takiego podejścia do sprawy, jeżeli chcesz polegać na samych lekach to zajrzyj do tego działu: farmakoterapia-rodzaje-lekow.html
Napiszę tylko tyle: Leki przy zaburzeniach działają jak lód na ranę, rany nie uleczą ale złagodzą ból.
Jaki rodzaj depresji Ci zdiagnozowano? Bo tylko endogenną można zakwalifikować pod chorobę psychiczną.
Napiszę tylko tyle: Leki przy zaburzeniach działają jak lód na ranę, rany nie uleczą ale złagodzą ból.
Jaki rodzaj depresji Ci zdiagnozowano? Bo tylko endogenną można zakwalifikować pod chorobę psychiczną.
- ddd
- Moderator
Jak jakiego lekarza? Psychiatre. Co do lekow nie ma lepszych ani gorszych, kazdy moze dzialac inaczej na kazdego. Dlatego czesto probuje sie leki az do skutku.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
awodwanrazc
No właśnie ja uważam, że jest odwrotnie. Jeśli to mój organizm działa w nieprawidłowy sposób, to całe to przekonywanie samej siebie, że jestem w stanie wyleczyć się samą siłą woli zakrawa mi na na szarlataństwo.Divin pisze:Leki przy zaburzeniach działają jak lód na ranę, rany nie uleczą ale złagodzą ból.
Wiem, że psychiatrę, raczej mi chodziło o konkretne nazwiska, jeśli ktoś już zna specjalistów w tej dziedzinie. Co do leków, niestety wiem, że to tak wygląda, ale zastanawiałam się, czy może macie informacje o jakichś nowych badaniach, może jakieś postępy poczyniono w leczeniu takich chorób, może jakiś nowy rodzaj lekówddd pisze:Jak jakiego lekarza? Psychiatre. Co do lekow nie ma lepszych ani gorszych, kazdy moze dzialac inaczej na kazdego. Dlatego czesto probuje sie leki az do skutku.