Od dawna na internecie szukałam jakiegoś forum żeby móc porozmawiać z innymi osobami. Mam 17 lat i od jakiegoś czasu (dłuższeeego czasu) zmagam się z nerwicą natręctw. Chciałabym żyć normalnie, być normalną nastolatką, mieć chłopaka, ale to trudne bo kto chciałby związać się z dziewczyną, która ma takie problemy (niewiele osób jest w stanie zaakceptować nerwice, większość osób to po prostu ludzie w podobnej sytuacji). Na tej stronie chciałabym poznać nowych znajomych, przyjaciół.

Chciałabym sobie pomóc ale nie wiem jak. Stwierdziłam, że łatwiej mi będzie rozmawiać z osobami, które wiedzą co czuje i są w podobnej sytuacji.
Jeśli chodzi o moją chorobe to myśle, że mam to od zawsze. Kiedy byłam mała wszystko musiałam mieć dokładnie poukładane, nikt nie mógł dotykać moich rzeczy itp. Rodzice i koleżanki uważali mnie za jakąś wariatke, nie rozumieli tego. Z czasem pogorszyło mi się... ogólnie jest coraz gorzej. Myślałam, że z czasem to minie (że natrętne myśli przestaną mnie dręczyć, ale nic z tego. Nasila się to coraz bardziej). Ciągle mam to w głowie że "jeśli czegoś nie zrobie to coś się stanie." W moim otoczeniu nikt mnie nie rozumie. Mama uważa, że taka choroba jak nerwica nie istnieje. Bardzo będę się cieszyć jeśli jakakolwiek osoba z forum będzie chciała ze mną popisać, porozmawiać. Mam nadzieje, że nawzajem będziemy się wspierać.

Tak więc witam was wszystkich serdecznie.