Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
dobkusia
- Odważny i aktywny forumowicz
26 stycznia 2017, o 20:46
Zaplątana pisze:Kurde a może to są omamy rzekome...
to jest dd
spokojnie większość z dd tak ma lub miała
chodź lepiej na czata pożartujemy - a tym dd sie nie martw zejdzie tylko nie zwracaj uwagi i nie lękaj sie tego
-
Zaplątana
- Zarejestrowany Użytkownik
26 stycznia 2017, o 21:08
A jaki był ten Twój głos?
-- 26 stycznia 2017, o 22:08 --
Kurczę nie mam chyba jeszcze dostępu do czata.
"Albo lęk albo wszystko nie ma nic po środku."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
-
schanis22
26 stycznia 2017, o 21:11
Zaplątana ja miała taki objaw jak by głos wychodził ze środka mnie i był taki cichy , albo jak by był obok mnie , po prostu nie mój głos , rok miałam ten objaw .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Zaplątana
26 stycznia 2017, o 21:27
Tak bardzo mnie to przeraża

"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
-
izzza888
26 stycznia 2017, o 22:31
Ja mialam najgorzej jak zasypialam albo np po prostu nic nie robilam, jechalam autobusem patrzylam w okno. Wydawalo mi sie, ze ktos gada mi w glowie. Dobijaly mnue jeszcze hipnagogi przed snem, wydawalo mi sie do tego jakby ktos moim glosem gadal z zewnatrz. Dramat to byl. Wynikalo to ze strachu przed schiza. Wystarczylo ze lekko poczytalam o schizie i nerwica sie tego uczepila
-
schanis22
26 stycznia 2017, o 22:35
Dziewczyn ale to są normalne objawy DD , to nie ma co się bać , to mija przecież .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Zaplątana
27 stycznia 2017, o 17:03
U mnie czasem ten "głos" jest no nie wiem jak to nazwać... Taki złowrogi

-
Zaplątana
27 stycznia 2017, o 17:07
Mam, mam

-
ananas333
9 lutego 2017, o 10:59
Hej zaplątana tak czytam o tych twoich myślach i mam ostatnio identycznie, zwłaszcza przed snem , jakby drugi glos byl w moich myślach i gadal sobie to mnie przeraża nie umiem tego wyciszyć i myślę skąd to się bierze. Wogule mam różne myśli nie wiadomo skąd. Usypiam sobie a tu naglę mnie to straszy i napięcie rośnie. I od razu strach że schizofrenia
-
Zaplątana
10 lutego 2017, o 14:42
ananas333 pisze:Hej zaplątana tak czytam o tych twoich myślach i mam ostatnio identycznie, zwłaszcza przed snem , jakby drugi glos byl w moich myślach i gadal sobie to mnie przeraża nie umiem tego wyciszyć i myślę skąd to się bierze. Wogule mam różne myśli nie wiadomo skąd. Usypiam sobie a tu naglę mnie to straszy i napięcie rośnie. I od razu strach że schizofrenia
Ananasino moja droga

Ja swoje myśli już prawie uleczyłam olewając je. Poczytaj kilka postów wyżej co pisali inni (mnie pomogło) Nie masz schizy, mówię Ci. Sam fakt, że myśli o tym, że możesz je mieć świadczy, że jej nie masz. Chory na schizofrenię nie zastanawia się czy ją ma czy słyszy głosy itd on po prostu wchodzi w świat choroby i on właśnie wydaje mu się najprawdziwszy na świecie. Te myśli, które masz to Twoje myśli, które mogą wydawać Ci się obce ze względu na depersonalizację.
-
ananas333
10 lutego 2017, o 16:17
Tak właśnie dokładnie jak piszą wyżej tak miałam

ale ostatnio mam dobre dni to się tym nie przejmuje

:) ale nie ma się co cieszyć za bardzo

:)
-
Kamil96
23 lipca 2023, o 12:06
Hej, mam chyba podobnie do Ciebie Zaplatana, wrażenie obcości myśli, plus takie myśli na przekór np.
Tata pyta mnie o kogoś kogo nie znam, mówię mu że nie znam a w głowie myśl "znam"
Jadę autem, leci fajna piosenka, daje głośniej i myśl "po co dajesz głośniej? Przełącz to gówno"
Jade autem, leci coś co mi sie nie podoba, przełączam piosenke a myśl "zostaw, super piosenka"
Nienawidzę upałów, teraz jak jest chłodny dzień to myśli "uwielbiam upały"
Przed snem i pp obudzeniu dużo myśli bez sensu typu "wysmarowałbym sie kupa i niegał nago po miescie" , "odciałbym jej głowę i nasrał"
Gadam z mamą i ona mówi coś ze coś ją dotknęło a myśl "a ja lubie dotykac dzieci"
Dużo myśli takich wulgarnych i morderczych
Jak zacząłem się zastanawiac jak ująć to jak się czuję to stwierdziłem że coś na kształt jakby w środku mnie był drugi ja, przeciwny do mnie, i potem miałem kilka myśli w liczbie mnogiej
Odcieło mi odczuwanie emocji i wrażeń z życia, w sensie że nic ze mną nie rezonuje, coś zjem, wypije, poslucham, ciągle czuje sie tak samo obojętnie i jakby wybity z życia. Dziwnie się czuję patrząc na swoje odbicie w lustrze. Plus czuje jak pulsuje mi głowa czy też może mózg.
Jestem na 5 dniu brania leków, dam sobie trochę czasu.