Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ciekawe pytanie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kataraka
Odważny i aktywny forumowicz

8 grudnia 2017, o 11:45

Mam pytanie do Was :P

Czy jak myśli schodzą to schodzi tez lęk? Czy jak lęk zejdzie to schodzą myśli?? Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Awatar użytkownika
rit
Dyżurny na forum Odważny VIP

8 grudnia 2017, o 11:49

Kataraka pisze:

Czy jak myśli schodzą to schodzi tez lęk? Czy jak lęk zejdzie to schodzą myśli?? Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Chodzi Ci o natrętne myśli? ;) ja mam tak, że czasami pojawiają mi się natrętne myśli bez lęku, na jakieś tematy zupełnie normalnie. Ale że są bez-lękowe to je ignoruję, myślę o czym innym i samo się uspokaja :) Czasami też stosuję relaksację, żeby je trochę uspokoić.
„Póki jesteśmy, nie ma śmierci, gdy jest śmierć, nie ma nas” – Epikur
"And anytime you feel the pain, hey Jude, refrain, don't carry the world upon your shoulder."
Awatar użytkownika
Nipo

8 grudnia 2017, o 11:55

rit pisze:
8 grudnia 2017, o 11:49
Kataraka pisze:

Chodzi Ci o natrętne myśli? ;) ja mam tak, że czasami pojawiają mi się natrętne myśli bez lęku, na jakieś tematy zupełnie normalnie. Ale że są bez-lękowe to je ignoruję, myślę o czym innym i samo się uspokaja :) Czasami też stosuję relaksację, żeby je trochę uspokoić.
Ja mam podobnie jak Ritka ze często mam tak ze mój natret wraca bez lęku to wtedy ja go ignoruje i wtedy łatwiej jest go zignorować bo nie ma lęku czyli nie ma ona wtedy punktu zaczepienia :)
Awatar użytkownika
Olalala

8 grudnia 2017, o 12:12

<boks>
Kataraka pisze:

Rzeczywiście trudne pytanie. Z moich obserwacji wynika,ze jak schodzi jakas myśl to schodzi lęk, wtedy tez schodzą z kolei inne myśli lękowe, znika czesc objawów albo ich stopień. Z kolei teraz mam tak, ze myśli lekowych Malo, a raczej w ciele jeszcze troche.napiecia. Wiec sama juz nie wiem, to chyba zalezy od przypadku.

A co Ci zostalo Klaudia? Myśli?
Awatar użytkownika
Kataraka
Odważny i aktywny forumowicz

8 grudnia 2017, o 12:15

Tak dokładnie myśli które powodują bardzo malutki lęk. Lęk z dnia na dzień słabnie to i chyba myśli zejdą. Dodatkowo codziennie mam znacznie więcej energii.
Awatar użytkownika
Olalala

8 grudnia 2017, o 13:48

Kataraka pisze:
Tak dokładnie myśli które powodują bardzo malutki lęk. Lęk z dnia na dzień słabnie to i chyba myśli zejdą. Dodatkowo codziennie mam znacznie więcej energii.
No to jestesmy na podobnym etapie :-) mysle,ze to kwestia czasu.co do energii to.mam to samo, odzyskuje jakby sily witalne.
Awatar użytkownika
Nipo

8 grudnia 2017, o 14:01

Olalala pisze:
Kataraka pisze:
No to jestesmy na podobnym etapie :-) mysle,ze to kwestia czasu.co do energii to.mam to samo, odzyskuje jakby sily witalne.
Ja do Was tez chwilami dołączam bo lęk również jest już mały tylko mam takie jakby mały niepokój czasem i jeszcze jedno mózg nie wie co się dzieje ze nie wyzwala się lęk i tak jakos dziwnie chwilami :)
Awatar użytkownika
Olalala

8 grudnia 2017, o 16:16

Nipo pisze:
8 grudnia 2017, o 14:01
Olalala pisze:
Kataraka pisze:

Ja do Was tez chwilami dołączam bo lęk również jest już mały tylko mam takie jakby mały niepokój czasem i jeszcze jedno mózg nie wie co się dzieje ze nie wyzwala się lęk i tak jakos dziwnie chwilami :)
Dokladnie, jest momentami dziwnie, taki niezmacony niczym spokój :-)
ODPOWIEDZ