Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ból palca w stopie..
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witajcie, może nie jest to objaw nerwicy, ale mam pytanie,czy bolał kogoś duży paluch w stopie bez wyraźnej przyczyny?? Bez urazu, czy czegoś podobnego... Od jakiegoś czasu odczuwam ból palca w prawej nodze, tak jakby kości,nasila się jak wstanę rano, potem jak to rozchodze to bólu nie odczuwam... Byłam z tym u lekarza,który stwierdził,że jeśli nie było urazu,to nic mi nie jest... Co mam dalej robić? Maści, tabletki nic nie pomaga, a jest to uciążliwe 

-
Może tak być, że staw mam obciążony, mam dopiero 23 lata, ale fakt młodsza nie będę napewno
- zdravko
To zrób sobie przynajmniej prześwietlenie, mnie też nawalały czasem (bardziej w stawach) i niby jest ok, ale mam 44 lata
.
Jest jeszcze coś takiego ,ze tam pod spodem są trzeszczki (jak rzepka w kolanie) i one czasem szwankują, ale nie ogarniam tematu to i nic nie napisze, chyba wtedy bardziej chodzi o staw więc to pewnie nie to.

Jest jeszcze coś takiego ,ze tam pod spodem są trzeszczki (jak rzepka w kolanie) i one czasem szwankują, ale nie ogarniam tematu to i nic nie napisze, chyba wtedy bardziej chodzi o staw więc to pewnie nie to.
-
Kurde,wybiorę się do ortopedy,bo martwi mnie ten paluch, ale nie było by w tym nic dziwnego,zw my nerwicowcy mamy już konkretną historie w głowie i myślimy że każdy ból to najgorsze, ja zaczęłam myśleć, że jakiś rak kości się u mnie rozwija, nie że mam zapalenie stawu, albo przeciążenie tylko myślę właśnie o tym i skupiam się na tym bólu, przez co macam ten paluch i pewnie boli bardziej.. Nie wiem może ta kość co niby boli to staw, jesten głupia z tego
- zdravko
Idź do ogólnego, niech ci da skierowanie na prześwietlenie, będzie szybciej i taniej, ze zdjęciem możesz iść do ortopedy,
spróbuj sobie powalcować stopę od spodu na jakiejś twardej piłce, może masz tam coś pospinane i boli, samo walcowanie nie będzie przyjemne, boli ja cholera na początku, możesz tez porozciągać tył łydki i ścięgno Achillesa .
To co opisujesz, ze rano boli i potem przestaje, podobnie jest z ostrogą, tylko to na pięcie się robi zwapnienie, może coś podobnego dzieje się na paluchu, nie mam pojęcia.
spróbuj sobie powalcować stopę od spodu na jakiejś twardej piłce, może masz tam coś pospinane i boli, samo walcowanie nie będzie przyjemne, boli ja cholera na początku, możesz tez porozciągać tył łydki i ścięgno Achillesa .
To co opisujesz, ze rano boli i potem przestaje, podobnie jest z ostrogą, tylko to na pięcie się robi zwapnienie, może coś podobnego dzieje się na paluchu, nie mam pojęcia.