Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Boicie sie wojny?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
drakon22
Odburzony i pomocny użytkownik

30 lipca 2014, o 20:12

Wiem ze temat wojny ogolnie jest nieciekawy ale majac niepokoj i odrealnienie jak mysle o wojnie to czuje od razu sie gorzej. Ciagle w wiadomosciach podaja rozne nieciekawe informacje i od razu narasta mi lek i derealizacja.
Tez macie takie jazdy?
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s
Odburzony Wolontariusz Forum

30 lipca 2014, o 20:14

Ja w derealizacji potężnej i silnym lęku miałem jazde w grudniu a dokłądnie 21 2012 roku o ten koniec świata czułem sie wtedy nie ciekawie a takie coś jeszcze zrobiło swoje :)
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

30 lipca 2014, o 20:16

Też się boję troche, tyle, żeby Polska była bezpieczna :DD. Ale mam głęboką nadzieje, że nigdy to nie nastąpi :D
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s

30 lipca 2014, o 20:17

Kacapy wejdą i odejdą :D
;witajka W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem ;)
Awatar użytkownika
Doctor Bloom
Zarejestrowany Użytkownik

30 lipca 2014, o 20:20

Kiedy nie tak dawno temu na moim spotkaniu rodzinnym poruszono temat Ukrainy i padło hasło "wojna będzie", poczułam lekką panikę. Myślę że każdy rozumny człowiek który wie co niesie ze sobą wojna bałby się jej nadejścia. Nieważne czy ma nerwicę, lęki, czy nie.
drakon22

30 lipca 2014, o 20:21

No mimo wszystko keidys mnie te tematy tak nie poruszaly a teraz od razu lęki wieksze.
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s

30 lipca 2014, o 20:22

Ale po co sie bać ludzie wojny :P komisje wojskową kazdy miał większość ma grupe A zaś mniejszość może D :D Dostaniemy po karabinie i bedziemy walczyc :D Ja tam pomacham chorągiewką co najwiecej :D Bo mam chory kręgosłup :D
drakon22

30 lipca 2014, o 20:23

Juz widze jak w trakcie wojny sie twoj chory kregoslup bedzie liczyl xd Naiwnys xd
Awatar użytkownika
N-e-r-w-u-s

30 lipca 2014, o 20:27

No zresztą jestem zaburzony i nie ma opcji żebym karabin wział do reki bo jak dostane dd i rodzina wyda sie obca to co wtedy :D I czemu twierdzisz że jestem naiwny gościu :) poprostu podchodzę do tego z humorem bo żadnej wojny nie będzie.
Aneta

31 lipca 2014, o 08:39

Ale na to jest jasne wytlumaczenie ze tak sie dzieje.
Kazdy czlowiek bedzie reagowal strachem na mysli o wojnie, szczegolnie ze blisko naszego kraju dzieja sie teraz rozne rzeczy.
A przeciez majac nerwice ciagle mamy w sobie wyzszy poziom niepokoju i wyczulenia na zagrozenie, dlatego jak i rozne stresy odbieramy bardziej to tak samo o wiele bardziej odbieramy wisci i mysl o ewentualnej wojnie.
Po prostu w nerwicy reakcje na wydarzenia ktore niosa strach sa o wiele bardziej odczuwalne.
Awatar użytkownika
dziwny123

8 lipca 2017, o 17:06

Ja przede wszystkim boję się tego, czy zabiliby mnie od razu, czy najpierw by mnie katowali. Mam kategorię D, jednak nie posiadam w ogóle zdolności do służby wojskowej. Zginąłbym na 100 procent (nie umiałbym funkcjonować w wojennych warunkach).
Zastrzelić by mnie mogło i wojsko polskie i najeźdźca. Jakby mnie wzięli do wojska to w max kilka dni przekonali by się, że do służby się nie nadaję i wtedy dowódca prawdopodobnie kazałby mnie zabić, być może wcześniej katować za brak radzenia sobie z poleceniami.
Awatar użytkownika
fruszka

8 lipca 2017, o 18:17

A ja myślę, że tylko nakręcacie sobie nerwicę myśląc o potencjalnych zagrożeniach, do których należy i wojna i powódź i koniec świata :) Życie trwa tu i teraz, szkoda go na takie przemyślenia, szczególnie, jeśli nie potrafimy złapać do tych myśli dystansu.
ODPOWIEDZ