Witam. od ponad pół roku mam codzien jakieś sny. nawet kiedyś pisałem tu na forum że mam jakby sny na jawie że jestem gdzieś np. z dziewczyna zamykam pczy i po paru minutach coś mi się sni ale tak że czuje wszystko co sie dziehe na zewnatrz. spróbuje to opisać dokładniej
dziś w nocny snilo mi się coś dziwnego i gdysie obudzilem czulem się jakbym zostal w tym śnie. nie moglem się z niego uwolnić. gdy zamykalem oczy to tak jalbym byl w tym snie. nawet myślałem jakieś glupoty "to Ty tam idz ja zostane" i nawet na głos to powiedzialem..
co mi jest??
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Bardzo intensywne sny.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Hej. Według mnie w sytuacjach kiedy gdzieś jesteś i zamykasz oczy jedynie doświadczasz wyrazistych obrazów, to nie są sny. A Ty jako nerwicowiec odbierasz to jako sen bo boisz się tego. Myślę, że każdy kto zamknie na kilka minut oczy to zacznie sobie coś wyobrażać i to jest w zupełności normalne. A co do tego zostawania w śnie, też tak miałam. Jedyna rada to nie skupiać się na tym, od tego nic Ci się nie stanie a nadawanie temu wagi jedynie pogłębia Twój lęk.
- Lipton
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Hej Direct. Moim zdaniem po prostu jesteś zmęczony i szybko "odpłwasz". Ja ostatnio chciałem pomedytować i też po prostu straciłem koncentrację, odpłynąłem sobie w tą pierwszą fazę snu. NIby byłem jeszcze świadomy, ale już tak nie w pełni, bo stopniowo tą świadomość traciłem. I jakieś tam wyobrażenia pojawiały bez mojego udziału w sensie miałem wrażenie że gram w filmie który dopiero co oglądałem. Gdyby nie nerwicowe wyczulenie to pewnie bym sobie zasnął, ale jako że mnie to odruchowo wystraszyło, to się wybudziłem.
A co do samych już snów. Też nawet dzisiaj miałem taką sytuację, że miałem jakieś intensywne sny i było ich dużo, więc chwilę po przebudzeniu musiałem jakby się "ogarnąć" co się wydarzyło tam. A że czasem człowiek jeszcze nie jest do końca przebudzony to może nawet coś niemal nieświadomie powiedzieć o tym śnie.
Moja dziewczyna bardzo często gada przez sen, a ja po prostu się z tego śmieje, mimo że gada niezłe głupoty
W dodatku pomyśl ile osób czasem chce jeszcze iśc spać dalej tylko po to żeby "dośnić" swój sen. To tak samo jak Ty przez moment zostałeś jeszcze w tym co się działo we śnie
A co do samych już snów. Też nawet dzisiaj miałem taką sytuację, że miałem jakieś intensywne sny i było ich dużo, więc chwilę po przebudzeniu musiałem jakby się "ogarnąć" co się wydarzyło tam. A że czasem człowiek jeszcze nie jest do końca przebudzony to może nawet coś niemal nieświadomie powiedzieć o tym śnie.
Moja dziewczyna bardzo często gada przez sen, a ja po prostu się z tego śmieje, mimo że gada niezłe głupoty

W dodatku pomyśl ile osób czasem chce jeszcze iśc spać dalej tylko po to żeby "dośnić" swój sen. To tak samo jak Ty przez moment zostałeś jeszcze w tym co się działo we śnie

Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju
-
- Ex-administrator i do tego odburzony
Po prostu się do końca nie wybudziłeś, to Ci jest
Ja tak mam od ostatniego czasu codziennie, że wstaje, i jeszcze sobie drzemie a w tym czasie nadal jakby jeszcze sobie śnie. I z tego co pamiętam przed zaburzeniem też tak miałem i chyba nie tylko ja
Po prostu w tym stanie na wszystko jesteś przesadnie wyczulony, i czasami nawet normalne rzeczy wydają się nam nienormalne. Więc nie panikuj stary, nie zagłębiaj się tak w te objawy, wierz mi że to nie absolutnie żadnego sensu.

With your feet in the air and your head on the ground
Try this trick and spin it, yeah
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzięki wielkie!
Jesteście lepsi niż neuroleptyki 
-- 22 sierpnia 2014, o 00:11 --
proszę o szybka odpowiedź! dziś rano nie mogłem się obudzić. pierwsze kilka minut to byla masakra.. obraz mi drga okropnie i takie cholerne bicie serca duże..bczy ktoś to miał? co to jest?

-- 22 sierpnia 2014, o 00:11 --
proszę o szybka odpowiedź! dziś rano nie mogłem się obudzić. pierwsze kilka minut to byla masakra.. obraz mi drga okropnie i takie cholerne bicie serca duże..bczy ktoś to miał? co to jest?
-
- Ex-administrator i do tego odburzony
Nerwica.
With your feet in the air and your head on the ground
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Your head will collapse
If theres nothing in it
And you'll ask yourself
Where is my mind ?
Where is my mind ?
Where is my mind ?
- Zordon
"Co to jest?", "Co to jest?"
A co ma być? Na 99% nerwica + mocna derealka, przez to wydawało Ci sie że to ciągle sen 

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
To fachowo inaczej sie nazywa
aczkolwiek to typowe w nerwicy a nerwica to nic innego jak stan napiecia i dlatego tak czasem bywa
Śpisz śpisz a nagle masz świadomy sen i nie możesz sie wybudzic
SPokojnie bez paniki
ludzie tak bez nerwicy mają.
Ale w nerwicy sie to za bardzo wszystko co sie zdarzy analizuje.
zupełnie nie potrzebnie także było mineło trzeba żyć dalej
Buzka w góre z lęków sie wychodzi

aczkolwiek to typowe w nerwicy a nerwica to nic innego jak stan napiecia i dlatego tak czasem bywa
Śpisz śpisz a nagle masz świadomy sen i nie możesz sie wybudzic

SPokojnie bez paniki

Ale w nerwicy sie to za bardzo wszystko co sie zdarzy analizuje.
zupełnie nie potrzebnie także było mineło trzeba żyć dalej

Buzka w góre z lęków sie wychodzi

-
nerwusek, żebyś Ty wiedział jakie ja mam sny! Jakieś bydlę weszło do sypialni, zdarło ze mnie kołdrę i siadło na klatkę piersiową. Zaczęło dusić i wyć. Poczułem się jakbyś ktoś mnie ciągnął gdzieś w głąb łóżka, a później jakby mnie wyciągał z pokoju. Obudziłem się i nie pamiętałem gdzie jestem i jak się nazywam. Takiej pustki w głowie nie miałem nigdy! Zastanawiałem się jak to bydle wlazło do sypialni, a jak załapałem, że to był sen, a ja to ja, dochodziłem do siebie cały dzień. Masakra.