Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Antydepresanty - tycie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
izka
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

13 stycznia 2019, o 17:41

Hej!
Czy jest to możliwe że przez leki tyjemy?
Nigdy nie mialam problemów z waga, zawsze byłam szczupła.. Przemianę materi równiez miałam dobra.. Jednak jestem z tych, które zajadają stres.. Zauważyłam że jak są nerwy, stresujące sytuację to sięgam po słodycze... Jednak moja waga zawsze pozostawała w normie.. Od września gdy nerwa powróciła po 3 latach nie jadłam przez miesiąc prawie, bo ciągle miałam ścisniety żołądek i co zjadłam to wymiotowalam.. Trochę schudłam, ale teraz przytylam i waze o wiele więcej niż przed.. biorę propranol 10mg dziennie i amitriptylinum 15 mg dziennie obecnie, bo lekarz zmniejsza już dawki, gdyż moje samopoczucie jest już dobre i praktycznie nie mam żadnych objawów.. Wszystko jakby przeszło gdy zaczęłam brać pierwsze w życiu leki na nerwice. Nie mogę tego pojąć bo naprawdę czuje się świetnie, ale ciągle chodzę głodna i jak nie zjem to wtedy lekko rozdrazniona się robię.. Nawet czuje się pelnaxv a i tak mam ochotę coś zjeść i jem tak na siłę jakby. Mam tak odkąd biorę leki i zaczynam się martwić.. Wizyta dopiero 7 lutego a najwięcej przybralam po zmniejszeniu dawki, aż się boję co będzie dalej.
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.  
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

13 stycznia 2019, o 20:30

Nie.Żaden lek sam z siebie nie spowoduje, że zaczniesz tyć.Co innego, jeśli lek może powodować skutki uboczne w postaci nadmiernego apetytu czy cuś, ale zbilansowane i dobrze zaplanowane posiłki powinny to zniwelować.
izka

13 stycznia 2019, o 20:44

witorrr98 pisze:
Nie.Żaden lek sam z siebie nie spowoduje, że zaczniesz tyć.Co innego, jeśli lek może powodować skutki uboczne w postaci nadmiernego apetytu czy cuś, ale zbilansowane i dobrze zaplanowane posiłki powinny to zniwelować.
No właśnie ograniczam słodycze, staram się jeść zdrowiej a waga dalej w górę...
Dzięki za odpowiedz:)
Życiowe wyzwania nie powinny Cię paraliżować. Powinny pomóc Ci odkryć, kim naprawdę jesteś.  
Nelkalenka
Zarejestrowany Użytkownik

13 stycznia 2019, o 22:10

izka pisze:
13 stycznia 2019, o 20:44
witorrr98 pisze:
No właśnie ograniczam słodycze, staram się jeść zdrowiej a waga dalej w górę...
Dzięki za odpowiedz:)
Ojj...u mnie tez waga +15kg po lekach...a cale zycie mialam ta sama wage i bylam szczupla,obojetnie co jadlam.A teraz nie poznaje siebie
izka

14 stycznia 2019, o 09:52

Być może tak jak pisze Wiktor, apetyt sie po lekach co jedyne zwiększa.. ja nie przykładałam aż takiej uwagi do tego, ale od kilku dni zaczynam nad sobą pracować, liczyć kalorie więcej sie ruszac, jesc zdrowiej i zobacze co bedzie :)
Awatar użytkownika
Solkan36

22 stycznia 2019, o 20:52

izka pisze:
13 stycznia 2019, o 17:41
Hej!
Czy jest to możliwe że przez leki tyjemy?
Nigdy nie mialam problemów z waga, zawsze byłam szczupła.. Przemianę materi równiez miałam dobra.. Jednak jestem z tych, które zajadają stres.. Zauważyłam że jak są nerwy, stresujące sytuację to sięgam po słodycze... Jednak moja waga zawsze pozostawała w normie.. Od września gdy nerwa powróciła po 3 latach nie jadłam przez miesiąc prawie, bo ciągle miałam ścisniety żołądek i co zjadłam to wymiotowalam.. Trochę schudłam, ale teraz przytylam i waze o wiele więcej niż przed.. biorę propranol 10mg dziennie i amitriptylinum 15 mg dziennie obecnie, bo lekarz zmniejsza już dawki, gdyż moje samopoczucie jest już dobre i praktycznie nie mam żadnych objawów.. Wszystko jakby przeszło gdy zaczęłam brać pierwsze w życiu leki na nerwice. Nie mogę tego pojąć bo naprawdę czuje się świetnie, ale ciągle chodzę głodna i jak nie zjem to wtedy lekko rozdrazniona się robię.. Nawet czuje się pelnaxv a i tak mam ochotę coś zjeść i jem tak na siłę jakby. Mam tak odkąd biorę leki i zaczynam się martwić.. Wizyta dopiero 7 lutego a najwięcej przybralam po zmniejszeniu dawki, aż się boję co będzie dalej.
Też podczas brania Depralin przytyłem 10kg mimo że wydawało mi się że jem normalnie. Podobno to norma szczególnie jak leki działaja, poprawia nam się humor a tym samym apetyt😊
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
Awatar użytkownika
Fitnesiara

22 stycznia 2019, o 21:11

Ja przytyłam 5kg i czułam się napuchnięta. Odstawiłam leki i waga wróciła do normy.
Success in life means living by your values :lov:
ODPOWIEDZ