Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Anafranil ( KLOMIPRAMINA )
- Zaplątana
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanie odnośnie odstawiania Anafranilu. Od kilku dni nie biorę go zupełnie i odczuwam jakieś dziwne prądy przechodzące przez głowę, zatykanie uszu. Czy to normalne? Dodam jeszcze, że gdy leżę uczucie słabnie a gdy wykonuję jakiekolwiek czynności uczucie jest silniejsze.
"Albo lęk albo wszystko nie ma nic po środku."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
"Statki w porcie są bezpieczne, ale stanie w porcie nie jest ich przeznaczeniem."
-
Zaplątana, mam dokładnie tak samo... Tak bardzo się cieszę że ktoś odstawia to cholerstwo i wie jak ja się czuję bo nikt inny nie może mnie zrozumieć a już na pewno pomóc... Jak długo juz nie bierzesz anafranilu?
- Mun
to bardzo normalne przy odstawianiu, do miesiaca czasu przejdzieZaplątana pisze: ↑7 marca 2018, o 19:52Mam pytanie odnośnie odstawiania Anafranilu. Od kilku dni nie biorę go zupełnie i odczuwam jakieś dziwne prądy przechodzące przez głowę, zatykanie uszu. Czy to normalne? Dodam jeszcze, że gdy leżę uczucie słabnie a gdy wykonuję jakiekolwiek czynności uczucie jest silniejsze.
-
Dla mnie najlepszy z branych leków, wszystkie myśli lękowe zniknęły, ale odstawienie najgorsze ze wszystkich
-
Witajcie.biorę ten lek 3 tydzień teraz mam dawkę 50 mg na dobę.wczesniej 2 tyg po 30 na dobę.
Mam zawroty głowy i zaburzenia wzroku.to normalne?
Mam zawroty głowy i zaburzenia wzroku.to normalne?
-
-
Halo powiedzcie mi jak wyglada zejście z tego leku mam po nim brać zotral ale tez mam pytanie czy tez po nim macie ostre zaparcia problemy z libido bo ja mam w sumie tp na zerowym poziome i pd kiedy go biorę nie mam orgazmu
-
Brałem z rok. Nie pamiętam dawki.
Faktycznie pomagał, ale dużo skutków ubocznych.
Libido zerowe,a kupa....raz na tydzień w wielkich bólach.
Zejście...dretwienie głowy, zawroty itp. ale bez tragedii.
- Kodi
Cześć.
Chciałem dodać ważną moim zdaniem informację dotyczącą tego leku.
Najczęściej jest przepisywany po 75 mg w tabletce.
Lekarze zalecają zaczynać od dawki 75 mg, czyli tyle ile jest napisane w ulotce.
Ja sądzę że to błąd. Proponuję zaczynać od dużo mniejszych dawek, tak by organizm mógł się przyzwyczaić.
Tabletkę 75 mg można podzielić na pół, a tą połówkę jeszcze na pół, tak by zostało około 19 mg.
I od takiej dawki zalecałbym stosowanie. Po kilku dniach, gdy nic się nie dzieje można zwiększyć do 37 mg , po następnych kilku dniach do 75 mg.
Gdy organizm już się przyzwyczai (około miesiąc), można już według potrzeby stosować większe dawki.
Podczas stosowania tego leku (zresztą jak i innych podobnych środków) dobrze jest mieć w domu benzo w postaci Clonazepamu.
Przy zażywaniu leków zwiększających poziom serotoniny, może wystąpić na początku stosowania (szczególnie przy zbyt wysokich dawkach początkowych) szok serotoninowy.
Wtedy właśnie zalecane jest użycie Clonazepamu, a w cięższych przypadkach udać się szpitala.
Dlatego właśnie należy zaczynać od małych dawek, tak by szok nie wystąpił
.
Pozdrawiam.
Chciałem dodać ważną moim zdaniem informację dotyczącą tego leku.
Najczęściej jest przepisywany po 75 mg w tabletce.
Lekarze zalecają zaczynać od dawki 75 mg, czyli tyle ile jest napisane w ulotce.
Ja sądzę że to błąd. Proponuję zaczynać od dużo mniejszych dawek, tak by organizm mógł się przyzwyczaić.
Tabletkę 75 mg można podzielić na pół, a tą połówkę jeszcze na pół, tak by zostało około 19 mg.
I od takiej dawki zalecałbym stosowanie. Po kilku dniach, gdy nic się nie dzieje można zwiększyć do 37 mg , po następnych kilku dniach do 75 mg.
Gdy organizm już się przyzwyczai (około miesiąc), można już według potrzeby stosować większe dawki.
Podczas stosowania tego leku (zresztą jak i innych podobnych środków) dobrze jest mieć w domu benzo w postaci Clonazepamu.
Przy zażywaniu leków zwiększających poziom serotoniny, może wystąpić na początku stosowania (szczególnie przy zbyt wysokich dawkach początkowych) szok serotoninowy.
Wtedy właśnie zalecane jest użycie Clonazepamu, a w cięższych przypadkach udać się szpitala.
Dlatego właśnie należy zaczynać od małych dawek, tak by szok nie wystąpił

Pozdrawiam.

-
Cześć Kochani,
Od 20.11.21 zaczęłam przygodę z Anafranilem, na początku od mniejszych dawek, stopniowo zwiększających się aż do 75 mg (i ta dawka na razie pozostaje). Dokładnie od tygodnia jestem na 75 mg. Pytanie do Was Kochani, czy komuś z Was pomógł ten lek na obsesyjne myśli, nie dające normalnie funkcjonować??? Cierpię na NERWICĘ NATRĘCT od lat, u mnie tylko obsesje bez kompulsji. Dostałam Anafranil, podobno najlepszy na NN. Jeżeli komuś pomógł ten lek to z chęcią dowiem się więcej szczegółów, gdyż jest to moja osiągania deska ratunku
Od 20.11.21 zaczęłam przygodę z Anafranilem, na początku od mniejszych dawek, stopniowo zwiększających się aż do 75 mg (i ta dawka na razie pozostaje). Dokładnie od tygodnia jestem na 75 mg. Pytanie do Was Kochani, czy komuś z Was pomógł ten lek na obsesyjne myśli, nie dające normalnie funkcjonować??? Cierpię na NERWICĘ NATRĘCT od lat, u mnie tylko obsesje bez kompulsji. Dostałam Anafranil, podobno najlepszy na NN. Jeżeli komuś pomógł ten lek to z chęcią dowiem się więcej szczegółów, gdyż jest to moja osiągania deska ratunku