Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

DD zmaksymalizowane - wrażenie urwania filmu

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

6 listopada 2015, o 18:58

Mianowicie dziś dd zmaksymalizowało mi się aż do tego stopnia, że miałem poczucie jakby wszystko zupełnie przestało istnieć, odrealniło mnie od WSZYSTKIEGO, począwszy od siebie, otoczenia, czasu maksymalnie, jakby już wszystko znikło DOSŁOWNIE i w pewnym momencie bo akurat było to podczas jedzenia, miałem wrażenie jakby URWAŁ MI SIĘ FILM przez chwilę, było to bardzo silne, trochę mnie to przeraziło. Czy miał ktoś tak, czy naprawdę może do tego stopnia odrealnić?
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

6 listopada 2015, o 19:21

Może. Ja nie jednokrotnie przeżywałem taki stopień odrealnienia. Bywało tak, że gdy mnie dosyć mocno dd odcięło, to nie dość, że nie odnajdowałem się w danym miejscu i czasie to miałem wrażenie czując się okropnie, to jeszcze jakbym nie pamiętał tego co zdarzyło się 1-2 sekundę wstecz.
i'm tired boss
Victor
Administrator

6 listopada 2015, o 19:54

Owszem może ;)

A kiedy ty przestaniesz snaav być tak bardzo wyczulonym na wszystkie te objawy? :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

6 listopada 2015, o 22:01

Staram się właśnie pracować nad sobą żeby tych wkrętek było coraz mniej. Jednak dd potrafi dać kopa, dziś doslownie przez parę sekund miałem wrażenie jakbym był na innym świecie, dzięki :)
Awatar użytkownika
Godethead

6 listopada 2015, o 22:07

.. miałem parę razy tak, że wydawało mi się że ja to nie "ja". Stoję obok siebie i mogę sterować ciałem z poza niego.
Z zainteresowaniem przyglądałem się podnoszonej do góry ręce trzymającej widelec w dłoni. Przez cały czas problem z określeniem upływającego czasu, taki "slow motion w HD".
Jedyne co wtedy siedziało mi w głowie to ogromne zaskoczenie. Przy tych incydentach pojawiał się efekt niepamięci wstecznej. Minęło z czasem. Nie było częste.
Dzisiaj nie pamiętam kiedy ostatni raz było coś takiego ale kojarzę to z sytuacjami bardzo trudnymi do zniesienia przez psychikę.
Z dzisiejszego pkt widzenia wiem, że to zupełnie naturalne a to że występuje to ni efekt "zwariowania" ale naturalna reakcja organizmu... (BTW dla mnie fascynująca :) )
Pozdrawiam ! :)
Awatar użytkownika
anita

7 listopada 2015, o 00:52

Mam tak co jakis czas :)
ODPOWIEDZ