Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Zatrucie zołdkowe a nerwica?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
katkatelyn
Zarejestrowany Użytkownik

3 marca 2015, o 19:10

Witam,
chciałabym dowiedziec sie czy ktos miał z powodu nerwicy objawy jak przy zatruciu/ chorobie, tj wysoka temperatura, bóle miesni, zawroty glowy, osłabienie, mdłosci, biegunki? Nie moge zidentyfikowac czy to nerwica czy nalezy udac sie do lekarza.
Green

3 marca 2015, o 19:17

Przy nerwicy może występować stan podgorączkowy, bóle mieśni, zawroty , osłabienie i biegunki. Zależy jaka jest intensywność tych objawow.Jednak ta wysoka gorączka może wskazywać równie dobrze na jakąś grypkę czy inne wiruśisko ,które teraz panuje. Ja radzę udać się z tym do lekarza rodzinnego żeby się nie zamartwiać i nie zwlekać z tą gorączką i biegunką , bo łatwo się odwodnić.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

3 marca 2015, o 19:25

Ja bym przeczekała na Twoim miejscu, bo lekarz( jeśli to zatrucie) nic konkretnego nie poradzi. Może tylko zalecić jakieś elektrolity na receptę ;)

Spróbuj 1-2 dni zrobić sobie głodówkę i pić płyny ( woda, herbaty ale bez cukru), później delikatnie wprowadzaj jakieś sucharki, kleiki i spokojnie spokojnie kolejne, ale łatwostrawne produkty ;)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
katkatelyn

3 marca 2015, o 19:36

T tmperatura to nie jakas wysoka. Dodam jeszze, ze ni moge spac od kilku nocy, moze to tez ma wpływ na oslabienie, bo 4-5 h z przerwami too jednak malo.... Najgorsze te zawroty.Od razu mam tez mysli ze moze te zawroty i wgl to z glodu, zazynm jesc i jest nadal zle a nawet moze i gorzej : (
Ostatnio zmieniony 3 marca 2015, o 19:39 przez katkatelyn, łącznie zmieniany 1 raz.
LuckyAdam
Odburzony i pomocny użytkownik

3 marca 2015, o 19:39

Tak jak wyżej przy nerwicy może takie coś występować, a i jakieś grypsko mogło Cię złapać. Jak nie przejdzie za kilka dni to dla świętego spokoju idź do lekarza. ;)
Awatar użytkownika
Jerry
Odważny i aktywny forumowicz

3 marca 2015, o 20:59

Niestety - nerwica nasila sie przy zatruciach i jelitowkach (oslabienie i odwodnienie), a to zwieksza zakres nieprzyjemnych doznan. Ja przez to mialem leki przed bakteriami i zatruciem =D Pij duzo wody, a najlepiej Orsalit lub podobne. Jakis probiotyk tez wskazany.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Nowy

3 marca 2015, o 22:37

Ja przez pierwsze miesiące nerwicy miałem temperaturę między 37.0 a 37.6 w ciągu dnia (w nocy wszystko wracało do normy) - obecnie mi przeszło. Problemy żołądkowe nie są mi obce, bo dzięki nerwicy ma refluks. A zawroty głowy i bóle mięśni to moje obecne najbardziej upierdliwe objawy. Podsumowując, w nerwicy wszystko jest możliwe...niestety.
Ja także mam problem z odróżnieniem u siebie przeziębienia/grypy/zatrucia itd. od nerwicy. Jeżeli objawy będą Ci bardzo dokuczać, to dla świętego spokoju wybierz się do lekarza rodzinnego. Unikniesz zbędnego nakręcania się.
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

3 marca 2015, o 23:42

Bez względu na to czy objaw biegunki i mdłości pochodzi od nerwicy czy zatrucia, to postępuje się tak samo, bo odwodnienie nie będzie się zastanawiało czy jest od tego, czy tego, tylko będzie miało negatywny wpływ na organizm, takze, tak jak wyżej pisano, nawadniać się + dieta.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ