Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Zakrztuszenie się lęk
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej jadłem sobie ciasto francuskie na mieście i wpadł mi do gardła taki duży odruch że nie mogłem powietrza złapać ale jakoś go odkrxustilem teraz jestem w pracy i boję się że on wpadł mi do płuc jakoś bo no stop mam jakby taka flegme w gardle i sobie wkrecam:(((((
Reap what you sow!
- Zestresowana
Masz po prostu gardło podrażnione przy zakrztuszeniu, normalka, niedługo Ci przejdzie. Jak odkaszlnąłeś, to nie masz nic w płucach
- eyeswithoutaface
- Moderator
Jakby Ci to do płuc wleciało, to byś raczej już nie pisał tego posta
A flegma - tak jak juz wyzej wspomniano - to jest normalny fizjologiczny objaw po czyms takim, podrazniłeś sobie gardło, krtan czy tam przełyk. Tyle 

"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
Zakrztuszenie się jest bardzo groźne i na to trzeba uważać...jesc trzeba powoli i nie mówić przy jedzeniu...jesli kawałek wpadnie do drzewa oskrzelowego czyli.do takiej gałązki ktora prowadzi do płuc...jest wtedy bezposrednie zagrozenie zycia
I tylko szybka pomoc jest w stanie pomóc
Bo dochodzi do zatrzymania krążenia.
Koledzy wyzej mają rację
Teraz nic ci nie grozi...aczkolwiek pamiętaj by jesc i pić wolno
I tylko szybka pomoc jest w stanie pomóc
Bo dochodzi do zatrzymania krążenia.
Koledzy wyzej mają rację
Teraz nic ci nie grozi...aczkolwiek pamiętaj by jesc i pić wolno