Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Szymon92
- Odważny i aktywny forumowicz
27 stycznia 2020, o 17:12
Witam!
Z racji tego, że sporo osób piszę do mnie z pytaniami jak sobie poradziłem z zaburzeniem wpadłem na pewien pomysł. I z góry zaznaczam, że preferuję tylko osoby, które bardzo się wkręciły w nerwicowe koło czyli takich jak ja jeszcze niedawno

Nerwicę znam od podszewki, przeczytałem sporo podręczników, dzięki którym poznałem te mechanizmy i wyszedłem na prostą. Poszukuję max 10 osób, z którymi codzienne będę w kontakcie i teraz do wyboru:
E-mail,
Skype,
Telefon
Rozwieje wątpliwości zainteresowanych, wyjaśnię cały ten mechanizm lękowy, będzie sporo ćwiczeń do samodzielnego wypełnienia. Ogólnie: będzie wszystko to, co wyciągnęło mnie w 95% z zaburzenia. Nie znam się na nerwicy, którą spowodowały substancje psychoaktywne, także zapraszam osoby, do których nerwica "zapukała" z powodu stresu. Zainteresowanych zapraszam na priv. Codziennie od 16 do 21 będę do Waszej dyspozycji.
-
Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
27 stycznia 2020, o 17:22
Szymon92 pisze: ↑27 stycznia 2020, o 17:12
Witam!
Z racji tego, że sporo osób piszę do mnie z pytaniami jak sobie poradziłem z zaburzeniem wpadłem na pewien pomysł. I z góry zaznaczam, że preferuję tylko osoby, które bardzo się wkręciły w nerwicowe koło czyli takich jak ja jeszcze niedawno

Nerwicę znam od podszewki, przeczytałem sporo podręczników, dzięki którym poznałem te mechanizmy i wyszedłem na prostą. Poszukuję max 10 osób, z którymi codzienne będę w kontakcie i teraz do wyboru:
E-mail,
Skype,
Telefon
Rozwieje wątpliwości zainteresowanych, wyjaśnię cały ten mechanizm lękowy, będzie sporo ćwiczeń do samodzielnego wypełnienia. Ogólnie: będzie wszystko to, co wyciągnęło mnie w 95% z zaburzenia. Nie znam się na nerwicy, którą spowodowały substancje psychoaktywne, także zapraszam osoby, do których nerwica "zapukała" z powodu stresu. Zainteresowanych zapraszam na priv. Codziennie od 16 do 21 będę do Waszej dyspozycji.
Powiedz mi jedno bo mnie to zastanawia czy ty udzielasz rad jako.odburzony Forumowicz bo pamiętam twoje posty z grudnia gdzie wiało w nich groza a po miesiącu juz jesteś na prostej ??? Czekam na post odburzeniowy w takim razie i oby się już nie pojawiły twoje posty i pytania typu czy ktoś też tak ma bo to świadczyło by o czymś zupełnie innym niż piszesz

pozdr
-
Szymon92
27 stycznia 2020, o 17:29
Maciej Bizoń pisze: ↑27 stycznia 2020, o 17:22
Szymon92 pisze: ↑27 stycznia 2020, o 17:12
Witam!

E-mail,
Skype,
Telefon
Powiedz mi jedno bo mnie to zastanawia czy ty udzielasz rad jako.odburzony Forumowicz bo pamiętam twoje posty z grudnia gdzie wiało w nich groza a po miesiącu juz jesteś na prostej ??? Czekam na post odburzeniowy w takim razie i oby się już nie pojawiły twoje posty i pytania typu czy ktoś też tak ma bo to świadczyło by o czymś zupełnie innym niż piszesz

pozdr
Oczywiście, dlatego szukam takich panikarzy jak ja

Po całej nerwicy pozostała mi jedynie derealizacja, ale tylko w chwilach gdy jestem bardzo zmęczony. I to w sumie dzięki forum, bo wzajemnie rozwiewamy swoje wątpliwości. To nauczyło mnie zlewać myśli a co za tym idzie zniwelować lęk do zera. Jest tutaj kilka osób, które mimo zapewnień dalej mają jakieś "ale" i właśnie do nich kieruje ten post. Wpiszę się do n odburzonych jak już derealizacja nie będzie się ujawniać w ogóle. Jak na razie jest to 95% sukcesu

-
usunietenaprosbe
- Gość
27 stycznia 2020, o 17:56
Super sprawa ! Nawet jeśli jest to 95% sukcesu to i tak warto coś takiego zrobić by pomóc tym co nawet 1% nie mają

Ja się nie kwalifikuje ale trzymam kciuki, że to ruszy

-
Szymon92
27 stycznia 2020, o 18:11
LadyAmalthea pisze: ↑27 stycznia 2020, o 17:56
Super sprawa ! Nawet jeśli jest to 95% sukcesu to i tak warto coś takiego zrobić by pomóc tym co nawet 1% nie mają

Ja się nie kwalifikuje ale trzymam kciuki, że to ruszy
Po pracy mam dużo wolnego czasu stąd ten pomysł. Dostałem tutaj mega wsparcie, sporo czytałem o nerwicy i jakoś wbiłem sobie to wszystko do makówy

Jedno jest pewne - to siedzi tylko w naszej głowie, błędnym myśleniu. My sami możemy z tego wyjść, ale potrzeba drogowskazu