Witam, mam taki problem, nawet jeszcze tydzien temu brałem to za normalnosc,ale mam taki problem ze mam 22 lata, a ciagle przed snem sie kołysze na boki lewo i prawo i leze na boku jakby,trwa to od 1-5 godzin a pozniej ide spac, mam to od mlodosci,do tego zakladam sluchawki z telefonu i slucham muzy i sie kołysze,i najlepsze to ze wyobraznia sobie w myslach inne zycie ktorego bym chcial.. zawsze jestem tam w centrum uwagi np.. wyobrazam sobie ze jakbym zdał prawko i mial drogie auto i jezdzil i by mnie ludzie na mnie patrzyli i mowili "jestes zajebisty" albo np ze na silownie ide,mam juz spore efekty i jestem nad morzem i tak na plazy jestem i chce zeby ludzie mnie podziwiali itp.Co to moze byc? Dodam ze jeszcze w tym momencie nie mialem derealizacji.Dodam ze od młodego tez sie JĄKAM.Nastepna sprawa ze mialem tez takie objawy jak
1.-ze chcialem cos zmienic w wygladzie i zeby ktos mnie ocenial ze jestem zajebisty
2.-balem sie wychodzic z domu i jak szlem ulica to ze cos sie stanie zlego np pobije mnie ktos itp
3.-nie odzywają się w obecności innych przez stres i jakanie
4.-stres ze jakos nienormalnie sie zachowam przy ludziach(oszmieszenie)
5.-z kobietami bałem sie spotkać(ze jak sie zachowac,gdzie patrzec,co mowic,)
7.-jak szedlem ulica to nie wiedzialem jak mam isc i jak sie zachowac jak ktos patrzył na mnie
8.-nie jadlem w miejscach gdzie sa ludzie
9.-do szkoly bałem sie chodzić,jak juz byla niedziela to juz stresowalem sie i myslalem jak to bedzie w szkole(moze to natretne mysli)
10.-do fryzera,sklepow balem chodzic ogolnie cos zalatwiac dla mnie to bylo wyzwanie
11.Czulem sie gorszy od innych wygladem i wlasnie jakby tej nie smialości,i zawsze mnie zastanawialo co mi jest i dlaczego ja tak cierpie a inni sa normalni CZY TO JEST FOBIA SPOLECZNA?
-WSZYSTKO ZOSTAWIALEM NA POZNIEJ SPRAWY PRZEZ STRES I CO MI SIE DZIAŁO tendencja do nieustannego przekładania pewnych czynności na później)
-u mnie w domu nikt nie chorowal na choroby psychiczne i zaburzenia psychiczne."
te objawy co opisalem powyzej to juz ich tak nie mam,ale te kolysanie tak,a jak byłem młody to zawsze chciałem cos zmienic w wygladzie zeby byc "zaje.bistym" wlasnie zeby ludzie mnie oceniali za najlepszego.Kto wie co to moze byc i co mi jest? te kolysnie i czy tamto to fobia spoleczna?
A NA KONIEC CO ZROBIŁEM DALEJ JAK BYLEM MLODY.. POZNALEM TAKIE COS JAK ALKOHOL I ZACZOLEM PIC I WSZYSTKIE STANY ZNIKALY I CZULEM SIE DOPIERO NORMALNY NA ALKOHOLU.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
KOŁYSANIE I WYOBRAZNIA WLASNEGO ZYCIA
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Co na pewno to błedne przekonania o sobie i bardzio niska wartośc WEWNETRZNA siebie samego (przez co chcesz byc uznawanym ciagle od zewnatrz), problemy z akceptacja samego siebie jakim jestes itd. i stąd wychodził ten lęk społeczny.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p