Witajcie
Ostatnio miałem okazję wejść na wieżę widokową ale oczywiście ja mam lęk wysokości... Tak stałem i myślałem że w zasadzie co to jest jakie mi towarzyszy uczucie. Pojawia się na wysokości strach że zaraz wyskocze, lub zacznę panikować, że stracę równowagę i wkońcu zginie. Tak miałem zawsze nawet przed nerwicą. Proszę o poradę skąd to mogło się wziąść takie myślenie? Czy nerwicę miałem już od dzieciństwa a teraz nasilila się ?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk wysokości - nerwica
- TheNiczi
- Zarejestrowany Użytkownik
to chyba zwykły objawy lęku wysokości, może słabszy dzień ? ja czasami mam tak jak Ty albo zupełnie nie mogę się ruszyć ani w przód ani w tył i ręcę mi się poca jak szalone 

" Tylko ludzie ogarnięci obsesją przejmują się obsesjami "
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
Lęk wysokości jak sama nazwa mówi to również lęk
a lęk jak dobrze wiadomo jest związany często z nerwicą
Tak samo jak sie boisz w nerwicyc czegokolwiek to ręce się pocą szybka akcja serca itp to tak samo jest w lękuu wysokości.
Nie musiałeś mieć kiedyś nerwicy, poprostu podczas kiedy przebywales na wysokosci załączała sie reakcja walcz badz uciekaj

a lęk jak dobrze wiadomo jest związany często z nerwicą

Tak samo jak sie boisz w nerwicyc czegokolwiek to ręce się pocą szybka akcja serca itp to tak samo jest w lękuu wysokości.
Nie musiałeś mieć kiedyś nerwicy, poprostu podczas kiedy przebywales na wysokosci załączała sie reakcja walcz badz uciekaj

-
A czy reakcja walcz bądz uciekaj to nie nerwica? Zastanawiam się jeszcze skąd to mogło sie pojawić bo jak sięgnę pamięcią to od małego dziecka tak mam.
- N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
W nerwicy to sie uruchamia za czesto,
a są przypadki że ta reakcja uaktywnia się tylko raz. Ale lęk wysokości ma większość 

-
Lęk wysokości ale dokładnie czy to tylko nie są natrętne myśli że spadnę lub stracę kontrolę i wyskoczę?