Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wychodzę?

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sadwolf
Zarejestrowany Użytkownik

21 czerwca 2024, o 17:37

Cześć, wieki mnie tu nie było

Obejrzałem mnóstwo filmików dotyczących odburzania, wróciłem do leków, zakończyłem psychoterapię (pani psycholog sama powiedziała, że już wystarczy), przeczytałem "Pokonać OCD...".

I muszę stwierdzić, że jest ze mną lepiej :D Co prawda natrętne myśli o krzywdzeniu kogoś nadal są, ale nie poświęcam im zbyt wiele uwagi. Uczę się coraz bardziej je akceptować, jako mentalną czkawkę wywołaną niestabilnością biochemiczną w mózgu.

Teraz gdy pojawia się natrętna myśl to... Ziewam! Co jest moim zdaniem dziwne, ale szczerze jestem już tak znudzony tymi myślami, że chyba pozostaje mi tylko ziewać :DD

Wiem, że nie należy chwalić dni przed zachodem słońca. Ale czuję się zdecydowanie lepiej. Wiem, że potwór OCD czasami może wrócić.

Wierzę, że to ostatnia prosta do odburzania. Jestem szczęśliwy, rozwijam się i wróciły mi pasje. Trzymajcie za mnie kciuki kochani 🫶
Awatar użytkownika
moho
Zarejestrowany Użytkownik

21 czerwca 2024, o 17:38

No i czemu nie odpisałeś Szymek?
ODPOWIEDZ