Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wspomnienia stresujących sytuacji budzą kolejne lęki

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
znerwicowana_ja
Zarejestrowany Użytkownik

11 września 2018, o 19:24

Kochani szło mi juz całkiem nieźle z odburzaniem az do teraz,a to dlatego że teraz właśnie mija rok od moich pierwszych, silnych traumatycznych ataków paniki.wszystko mi się przypomina i ciągle żyje tamtymi dniami i znów mam lęki znów wracają somaty.nie wiem jak sobie z tym poradzić.nakrecam się że pewnie niebawem będę mieć powtórkę z rozrywki.ze znów będę się bała wyjść z domu i jest czuję nie najlepiej ze mną.druga rzecz to ogólnie mam tak że unikam sytuacji które kiedyś wywołały stres np .pójście z dzieckiem na szczepienie.zawsze jest tam wielki płacz więc unikam kolejnych wizyt u lekarza.albo podróż do moich dziadków którzy często i dużo sie kłócą wiec najchętniej bym tam nie jedzila bo jadac do nich już jestem cała w stresie że znów będzie jakaś nie przyjemna sytuacja.jak to zwlalczyc?nie chodziłam na terapię ale chyba zacznę bo już tyle czasu się mecze.sa lepsze dni nawet często ale i tak widzę lęk powraca i robi swoje.😫
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Awatar użytkownika
zrk

12 września 2018, o 00:20

Poczytaj posty odburzeniowe użytkownika schanis22, to wiele mówi i wyjaśnia co robić.
DESIDERATA
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu,
Bądź sobą, a zwłaszcza nie zwalczaj uczuć. Przyjmuj pogodnie to co lata niosą, rozwijaj siłę ducha by w nagłym nieszczęściu mogła być tarczą dla ciebie. Lecz nie dręcz się tworami wyobraźni. Wiele obaw rodzi się ze znużenia i samotności.
Jesteś dzieckiem wszechświata, nie mniej niż gwiazdy i drzewa, masz prawo być tutaj i czy jest to dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien. Ten świat jest piękny. Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.

Autor oryginału: Max Ehrmann
Każdego dnia bądź jak ŻUK ......... ciesz się z byle gówna :hehe:
znerwicowana_ja

12 września 2018, o 06:35

zrk pisze:
12 września 2018, o 00:20
Poczytaj posty odburzeniowe użytkownika schanis22, to wiele mówi i wyjaśnia co robić.
Dziękuję.zaraz poczytam 😗
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
ODPOWIEDZ