Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk wrócił..

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
menago49
Zarejestrowany Użytkownik

15 kwietnia 2018, o 16:36

Iwona29 pisze:
15 kwietnia 2018, o 16:11
Bez leków też się da.Wiadomo lepiej i gorzej ale 3ba sobie radzić też samemu i stosować do pomocy i wskazówek będących na forum....

Mi dużo pomogło już ono i jakiś czas temu załapałam w końcu jak i co robić.Czutajac posty odburzeniowe zaskoczyło mi w głowie to i owo. :friend:
Wlasnie chodzi o ten zaskok albo jak VICTOR pisal zalapanie bakcyla Na to osobiscie licze ale trzeba na wszystko dac sobie duuuuuzo czasu
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

15 kwietnia 2018, o 17:20

p.karnia1 pisze:
15 kwietnia 2018, o 11:46
Zapisałem się już miesiąc temu, czekam cierpliwie. Lekarz cały czas nalegal na mnie ze terapia i terapia, może faktycznie jest mi trochę potrzebna jako dodatek do tych leków. Chociaż leki działają na mnie świetnie, jak młody bóg żyje, no, może przesadzam, ale naprawdę w porównaniu do tego co było to jest świetnie nie licząc dzisiejszego dnia. Ale widząc swoje podejście do gorszych dni tak jak teraz wiem że jak odstawie to sobie nie poradzę znowu z lękiem
Poradzisz sobie, z lekami czy bez. Pamiętaj, że wspomaganie się lekami to nie jest zło najgorsze, ani nie świadczy o tym, że bez nich nie dasz rady. Jeśli masz gorszy czas, to łykaj esci, ale też pozwól mu się rozkręcić i nie zmieniaj dawki bez konsultacji z lekarzem. Super, że zająłeś kolejkę na terapię, na pewno przyniesie owoce. Tylko pamiętaj, by nie wywierać na siebie presji. Wyjście z zaburzenia jest procesem, jeśli są wahnięcia, sinusoida to jak najbardziej na plus. O to w tym chodzi, że lepsze dni przeplatają się z gorszymi. Uszy do góry i siły dużo dla Ciebie! :friend:
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Iwona29

15 kwietnia 2018, o 17:28

menago49 pisze:
Iwona29 pisze:
Bez leków też się da.Wiadomo lepiej i gorzej ale 3ba sobie radzić też samemu i stosować do pomocy i wskazówek będących na forum....

Mi dużo pomogło już ono i jakiś czas temu załapałam w końcu jak i co robić.Czutajac posty odburzeniowe zaskoczyło mi w głowie to i owo. :friend:
Wlasnie chodzi o ten zaskok albo jak VICTOR pisal zalapanie bakcyla Na to osobiscie licze ale trzeba na wszystko dac sobie duuuuuzo czasu
Ja to zalapałam i mam nadzieję że będę szła cały czas tą drogą😊
Długo nawet na to czekałam ale wiem co robić.

Życzę tego Tobie tu i wszystkim :friend:
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz😉
Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"🙂
Awatar użytkownika
katarzynka

15 kwietnia 2018, o 17:36

Iwona29 pisze:
15 kwietnia 2018, o 17:28
menago49 pisze:
Iwona29 pisze:

Ja to zalapałam i mam nadzieję że będę szła cały czas tą drogą😊
Długo nawet na to czekałam ale wiem co robić.

Życzę tego Tobie tu i wszystkim :friend:
Iwonka podziel się tą tajemną wiedzą :DD
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
zanet

15 kwietnia 2018, o 17:55

Hehe ostatnio mialam podobnie po 2 miesiacach gdzie zapomnialam co to znaczy czuc ten lęk wstalam rano i bachhh...przerazenieee, rozkminy o nieee to znowu wraca, ze dupa juz tak bedzie do konca zycia, rozkminki a moze zwiekszyc dawke lekow bo juz moze nie działaja itp itd, tak sie dalam nabrać ze z tydzien mnie trzymalo to napięcie😂 teraz wiem, ze bylo mi to bardzo potrzebne..;D
menago49

15 kwietnia 2018, o 18:01

Najgorsze jest to ze jak jest zle to mam odczucie ze tak zostanie
Awatar użytkownika
Zestresowana

15 kwietnia 2018, o 18:05

menago49 pisze:
A im więcej razy doświadczysz tego, że to uczucie tak bardzo złego samopoczucia minie, tym bardziej będziesz miał w nosie, że jest. Zauważysz, że za każdym razem będzie Cię mniej obchodzić, że jest znowu gorzej, a przez to też nie będziesz się tak bardzo dawał wkręcać.
menago49

15 kwietnia 2018, o 18:12

Zestresowana pisze:
15 kwietnia 2018, o 18:05
menago49 pisze:
A im więcej razy doświadczysz tego, że to uczucie tak bardzo złego samopoczucia minie, tym bardziej będziesz miał w nosie, że jest. Zauważysz, że za każdym razem będzie Cię mniej obchodzić, że jest znowu gorzej, a przez to też nie będziesz się tak bardzo dawał wkręcać.
[/quoo
Obys Miala racje tez na to licze po cichu
ODPOWIEDZ