Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wkręcanie sobie,że przyjaciele/rodzina zostali wymysleni? :O

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

1 marca 2017, o 21:15

Witam,mam do was pytanie
Ostatnio rapi mnie jedna mysl,chora jak dla mnie ,przez co wpadlam znow w spirale lęków,bezsennosci itp
Bylo juz calkiem ok,dopki nie jechalam raz autobusem i nie wystraszylam sie faceta ktory kolo mnie jechal i nie pomyslalam,ze to moze ja go wymyslilam i mam schize... i moze on nie istnieje... Dostalam palpitacji serca,ogolnie leku przed ta mysla i watpliwosci,czy jestem nornalna.
Jakos mi to wytlumaczono na forum tutaj,ze to sa czeste mysli w DD i to sa tzw " Straszaki"
Bylo ok,wczoraj bylam bardzo zdenerwowana itp i napadlam mnie mysl,czy ogolnie nie wymyslilam sobie mojego faceta z ktorym jestem 6 lat ( pamietam wszystkie nasze daty) i przyjaciol. Ogolnie uwazam,ze to niemozlie,ale te mysli mnie gryza i jakies sa watpliwosci i boje sie ze szaleje... 3 miesiace mma nerwice i wczesniej nie bylo takich sytuacji... Dzis pomyslalam,ze w sumie natrectwa mialam od zawsze,maryska troche je przycmila a potem dostalam mdlosci,oslabienia i po tygodniu nakrecania sie na wrzody lekow i stanow depresyjnych. Dodam,ze nie pale oczywiscie... Aczkolwiek tak bardzo boje sie stracic kontrole,ze jak to puszcze nie bede ich poznawac,ze jak puszcze kontrole to w koncu uwierze,ze oni nie istnieja.... Wczoraj nie spalam cala noc... Bo boje sie tych chorych mysli. Powiem tez ze cierpie na hipochondrie,dopoki nie wyczytalam ze w schizo np oni boja sie ze jedza ich robaki,bylo ok hipochondria normalna a teraz boje sie ze uwierze w te mysli,zaczne gadac znajomym i pomysla ze jestem chora. Juz sie boje np mowic o tych wkretkach,ze boje sie iz mam mysli ze moga byc nierzeczywisci zeby mnie nie zdiagzowalii i nie zakluli w kaftan....

Powiedzice czy to normalne takie chore mysli ? Juz tak dobrze szlo a tu taka jatka.... juz jak dalam sobie spokoj po tym facecie w autobusie to mi przeszlo bylo ok i wczoraj mialam tak zly dzien,ciagle klotnie i taka glupota.

-- 1 marca 2017, o 20:07 --
Wszystko tak analizuje,ze szok... kazdy szmer mnie potrafi z rownawagi wyprowadzic,ciagle mam przewidy ( dodam,ze jak nie mialam wkretki ze schizo to takich rewelacji w ogle nie mialam : ( )
Ciagle ogladam pewne rzeczy,zeby ogarnac ze to nie omam. Ciagle rozpamietuje przeszlosc czy to nie Chad. Jak mam dobry humor mysle uwaga mania jak zly uwaga depresja i tak w kolo. Ciagle cos wokol chorob psychicznych... i juz sen ustabilizowalam do 8 h a wczoraj przez te leki 45 minut ...

-- 1 marca 2017, o 21:15 --
Gdzies teraz wyczytalam o wechu omamach wechowych. Ja na poczatku zaburzenia mialam bardzo wostrzony wech,albo wydawalo mi sie ze czuje perfumy chlopaka,nie wiem moze czulam,bo ktos je mial moze samo sie czulo ? :P albo brzydkie zapachy... nie wiem juz sama co to jest....zszokowana jestem ta cala sytuacja..
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
ddd

1 marca 2017, o 23:20

To są takie same straszaki, lękowe i natrętne myśli, ich tematyka może się zmieniać. Trzeba stosowac taką samą taktyykę na nie i wtedy dopiero stajemy się bardziej pewni siebie a zaburzeni esię wycofuje. Mówię ci to ja ktory miał mase takich iinnych myśli masę a jestem wolny od zaburzenia od już chyba 4 lat :)
Tez miałem że wymysliłem sobie dziewczynę, rodzinę a nawet świat :)
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Awatar użytkownika
eiviss1204

1 marca 2017, o 23:31

No z tym swiatem to tez bym sie wystraszyla :D Nie wiem,ale czy Ty tego tez nie dostales po marihuanie ? Tak cos kojarze,albo mam zaniki pamieci.
Ogolnie to moge powiedziec tak,nawet sobie dzieki wam radze,teraz mnie dopadlo po w miare wglednych dwoch tygodniach,bo pytanie jest strasznie glupie,jak pomysle,ze moglabym je zadac znajomym to bym byla w szoku,ze takie cos mozna nawet powiedziec. Wiesz u mnie to wszystko sie przejawia :D Chad Schizo :D raki czasami tez,ale morfologie mam ok,jutro ide na ost badanie ( nie chce spedzic zycia w tomografie :P ) na usg jamy brzusznej i Basta :D
Wiesz tlumacze sobie,ze na schizo jestem zbyt logiczna,a na raka to nie ma czegos takiego,ze jak jestes u znajomych swietnie sie bawisz to euforia i dobry humor Rak chyba wolnego nie bierze :P
takze jakos sobie radze.
Chcociaz biegam po mieszkaniu i nasluchuje czy tam czasem cos nie zgrzyta,czy tam czasem cos nie puknie,na poczatku znajomi ze mna musieli biegac i mi potwierdzac ,teraz juz sie uspokoilam :D Jak sobie poradziles ? Ignorowanie ?
Jak miales mase takich mysli to Brawo Ty jestes rycerzem odwagi :D
Nie mylic jakiegos rycerza z omamow :P
Pozdrawiam serdecznie ! Zazdroszcze wam i podziwiam wasza sile,odburzeni :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
ODPOWIEDZ