Ogólnie mam nerwicę lękową. Powinienem brać pewnie leki, ale od 5-6 lat się poprostu męczę a przy tym ich wystrzegam.
Jestem mało pewny siebie. Doświadczyła mnie 18 lat temu choroba nowotworowa. Po wyleczeniu wszystko ok ale w głowie został lęk o zdrowie każde przeziębienie to myśl że może być nawrót choroby.
Do tego teraz mam problem córa poszła do szkoły łącznie z kilkoma dzieciakami z przedszkola. Mówię sobie będę mówił do rodziców cześć jak będziemy się widzieli żeby było tak jakoś inaczej że niby się znamy z przedszkola choć z nimi słowa nie zamieniłem. Mówiłem przez 2 tyg sam jak tylko ich widziałem nawet po wyjściu z terenu szkoły kajak oni dopiero wchodzili. Po tych 2 tyg mówię ciągle mówię ja sam od siebie i nie będę z siebie robił jakiegoś żeby się kłaniać. Minęło kilka dni te osoby ani razu same nie powiedziały cześć ani nawet dzień dobry a chociaż to wcześniej mówili. Chodząc teraz tak nastawiam się czuję się tam źle. Mówię sobie może wyszedłem na debila że sam mówiłem a teraz nie mówię. Brakuje mi pewności siebie i stresuje się teraz chodząc po córkę i cały czas o tym myślę… co ze mną nie tak ?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Moja fobia może ktoś coś podpowie, bo zwariuję…
-
- Nowy Użytkownik
Mam tak samo choć jestem po 40stce
U mnie przyszło to samo nie pamiętam kiedy i od czego. Przez takie cos straciłem pewnosc siebie w tłumie,kosciele,szkole,sklepie.Ale staram się to zakończyć.
U mnie przyszło to samo nie pamiętam kiedy i od czego. Przez takie cos straciłem pewnosc siebie w tłumie,kosciele,szkole,sklepie.Ale staram się to zakończyć.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mnie pomaga trening, intensywny najbardziej. Potwierdzają to badania tak w ogóle: https://ripper.pl/wplyw-treningu-aerobo ... sje-i-lek/
-
Przeczytaj Księgę Psalmów, obejrzyj dokument naukowy : "Bóg cudów lektor". Miałem straszną fobie społeczną,straszne lęki. OD kilkunastu lat jestem innym człowiekiem, jestem wolny dzięki Zbawicielowi. Mam nadzieję w Nim że i u Ciebie/Was nastanie to uwolnienie z łaski przez wiarę ... "Pokój zostawiam wam, mój pokój daję wam; nie jak świat daje, Ja wam daję. Niech się nie trwoży serce wasze i niech się nie lęka" - Biblia Warszawska.
Wszystkiego co prawdziwie dobre, będę pamiętał o Was w modlitwach. Pozdrawiam Dominik
Wszystkiego co prawdziwie dobre, będę pamiętał o Was w modlitwach. Pozdrawiam Dominik

-
Idźcie na PSYCHOTERAPIE.
1 POBIERZ APLIKACJE ZNANY LEKARZ
2 ZNAJDZ PSYCHOTERAPEUTE
3 UMOW WIZYTE
1 POBIERZ APLIKACJE ZNANY LEKARZ
2 ZNAJDZ PSYCHOTERAPEUTE
3 UMOW WIZYTE