Od 2 lat rozwijam się duchowo - Joe Disepnza, prawo przyciagania itp. Tydzień temu wszystko było super, byłam bardzo szczęśliwa, 'normalna' i bum. Nagle zaczęłam mieć dziwne myśli, że co by było gdybym zrobiła coś mojemu męzowi, stres, panika - jak to, przecież ja go tam bardzo kocham. Nie mogłam sobie z tym poradzić, ale szybko przeszło i teraz nie jest to taki problem.
Później dodatkowo zobaczyłam jakiś post na jednym z forów o rozwoju duchowym, że co jeśli tylko my jesteśmy prawdziwi a wszycy naokoło to akotrzy/roboty, że wszyscy ludzie w naszym zyciu to odzwierciedlenia naszych mysli i tutaj przepadłam, mój mozg zaczął tak analizować pojawimy mi się myśli filozoficzne typu czy może jestem sama na świecie, jak mąż się do mnie uśmiecha to czy to moj maz czy ja sobie tego nie wyobrazam. No i bezsensowność zycia od razu przychodzi.
Myśli ' nawet jak popełnie samobojstwo to nikt nie bedzie cierpiał, skoro to tylko moja rzeczywistość...
Spotkałam się w piatek z psychologiem, Pani powiedziała że po prostu tak mój mózg reaguje na stres. Ok, przyjęlam. Przez weekend bylo ok, ale w niedziele jak poszliśmy z mężem na obiad i czułam się tak nieswojo, patrzyłam na tych wszystkich ludzi w taki dziwny sposób, zastanawiając się czy to wszystko naprawdę się dzieję, czy to sen.
W nocy z niedzieli na poniedziałek przez te myśli cały czas się trzęsłam, nad ranem po nieprzespanej nocy powiedziałam mężowi, że coś jest nie tak ze mną - pojechaliśmy do psychiatry i dostałam dwa leki- na dzien i na noc. Maja zaczac dzialac za 2-3 tygodnie.
Boję się, że leki nie pomogą na te szalone filozoficzne myśli i zbzikuje. Wcześniej czytałam książki filozoficzne, o rozwoju i po prostu jak mi jakas teoria nie pasowala to lecialam dalej. A teraz czuje jakby cale zycie mi sie przez to zepsuło. Czy to przez rozwój duchowy czy jak nie rozwój to mój mozg uczepilby sie innych przerazajacych mysli?
Bardzo dziekuje za jakikolwiek komentarz.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Rozwoj duchowy a nerwica lekowa - prosze o pomoc
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja nie rozkminiam takich rzeczy i jestem chrześcijaninem, normalnie sie modle do Boga. Za to rozumiem problem, bo kiedys bralem psychodeliki i one tez mnie tak odkleily od rzeczywistosci. Najlepszym rozwiazaniem bedzie sport, zmeczyc sie, czytac ksiazki, zeby ten umysl byl ciagle czyms zajety. Ja sie mecze strasznie teraz ze swoimi lękami ...
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mi wlasnie dragi wywolaly obsesje i natrety. Ogolnie postaraj sie nie opierac tylko na lekach, ale wlasnie pozwolic tym myslom plynac i zanikac, nie zajmuj sie nimi, rob swoje, to da pewnie wiecej niz leki.