Mam pytanie,- niejednokrotnie już słyszałem że przy nerwicy depresji itd pomaga stosowanie kwasów omega 3.
Podobno bierze się jakieś końskie dawki więc kupiłem te proponowane przez forumowiczów Olimpu.
Pytanie ile ich dziennie brać? 1 kapsułka to 1000mg omega 3, 330mg EPA oraz 220mg DHA,- to podobno są te ważne wartości.
Mam też pytanie o zmęczenie,- jak je zniwelować? Od paru miesięcy budzę się zmęczony bolą mnie stawy i wstaję z łóżka kilka h później niż się obudziłem... Co można z tym zrobić żeby było łatwiej?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pytanie o omega 3 w nerwicy + pytanie odnośnie zmęczenia
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witaj
Ja bure 2x dziennie omega z Olimpu czasem tez dodaje olej lniany do diety.
Jeśli chodzi o to ciagle zmęczenie to pytanie jak wyglada twój dzien i czy analiza nerwicowa jest na wysokim poziomie.
Bi jeśli mało sie ruszasz a na dodatek non stop sie wkręcasz w ta iluzje to masz odpowiedz.
Ja bure 2x dziennie omega z Olimpu czasem tez dodaje olej lniany do diety.
Jeśli chodzi o to ciagle zmęczenie to pytanie jak wyglada twój dzien i czy analiza nerwicowa jest na wysokim poziomie.
Bi jeśli mało sie ruszasz a na dodatek non stop sie wkręcasz w ta iluzje to masz odpowiedz.
,,za drzwiami piekła jest brama do nieba!!!...czasem trzeba doświadczyć ciężkich rzeczy żeby móc czegoś dokonać"
,,rzeczy łatwe są mało warte...te trudne są wartościowe"
Ale ja ci mówię, wstań i walcz. To twoje życie, twój największy skarb! "
,,rzeczy łatwe są mało warte...te trudne są wartościowe"
Ale ja ci mówię, wstań i walcz. To twoje życie, twój największy skarb! "
-
Ostatnio staralem sie o niczym nie myslec, ale jestem bardzo zmeczony codziennie i energii dostaje na wieczor wtedy mam jej az nadmiar. Ostatnio po peostu powiedzialem sobie co ma byc to bedzie i ide dalej... Mecza mnie stawy albo miesnie juz nie mam pojecia co to jest... a rano jak sie budze to zmeczony tak jakbym sie z kims w nocy bil
2x dziennie bierzesz po ile kapsulek?

- Kretu
- Odburzony Wolontariusz Forum
Bierz dwa razy dziennie po 3 kapsułki, czyli razem 6. Twoje zmęczenie może wynikać z wielu czynników, nerwicowo-depresyjnych (zmęczenie umysłu), przepracowania, złego odżywiania itd. Większość osób zaczyna w depresji i nerwicy czuć się lepiej wieczorem, jeżeli masz problemy z koncentracją, mgłą umysłową, możesz do suplementowania kwasami omega 3 dodać miłorząb japoński, pozwoli on dotlenić i poprawić ukrwienie mózgu co wpłynie na zmniejszenie odczuwania zmęczenia, mgły umysłowej a także pozwoli na większy transport i wykorzystanie omegi3.
Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości.
-
jakie dawki omega 3 zalecacie przy zaburzeniach lękowo-depresyjnych?
Mistrz 2021 (L)
- Nerwowy
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Bierz według opakowania, a przede wszystkim jedz ryby. Zwykła puszka makreli w sosie pomidorowym ma tyle Omega-3 co w około 15 tabletkach.sebastian86 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 00:54jakie dawki omega 3 zalecacie przy zaburzeniach lękowo-depresyjnych?
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
“Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę, aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, obrócę oko swej jaźni i spojrzę na jego drogę. Tam, gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja.” Frank Herbert, Diuna
-
wezme o jedna wiecej niz zalecaja na opakowaniu wiecNerwowy pisze: ↑5 stycznia 2020, o 22:20Bierz według opakowania, a przede wszystkim jedz ryby. Zwykła puszka makreli w sosie pomidorowym ma tyle Omega-3 co w około 15 tabletkach.sebastian86 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 00:54jakie dawki omega 3 zalecacie przy zaburzeniach lękowo-depresyjnych?
Mistrz 2021 (L)
-
-
Aż tyle ma puszka makreli?Nerwowy pisze: ↑5 stycznia 2020, o 22:20Bierz według opakowania, a przede wszystkim jedz ryby. Zwykła puszka makreli w sosie pomidorowym ma tyle Omega-3 co w około 15 tabletkach.sebastian86 pisze: ↑5 stycznia 2020, o 00:54jakie dawki omega 3 zalecacie przy zaburzeniach lękowo-depresyjnych?

-
a ogolnie jak oceniacie realna skutecznosc kwasow omega 3? sa artykuly naukowe gdzie twierdza ze dzialanie zdrowotne jest znikome lub zadne...
Mistrz 2021 (L)